GeriSeyahat Bu hafta sona ermeden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu hafta sona ermeden

Bu hafta sona ermeden



bakın

Bergama Yortanlı Barajı'nın suları altında kalacak olan Allianoi antik kentinde çalışmalar sürüyor. Sular altında kalmadan önce eserler kurtarılmaya çalışılıyor. İşte Allianoi'deki bu mücadeleyi görebileceğiniz bir fotoğraf sergisi var İstanbul Aksanat Cep Galerisi'nde. Allianoi Afrodit Heykeli, bu eserler arasında en çok tanınmışlardan biri.

tıklayın

İstanbul'un 35 yıllık ünlü kebap lokantası Niyazibey İskender şimdi on-line sipariş hizmeti veriyor. Kebap, perde pilavı, ızgara ve pide çeşitleri, mezeler... Adres: www.niyazibey.com.tr

gidin

Siyah bira Efes Dark, bir seri eğlence gecesi düzenliyor. Genç grup Suitcase'den Pulp, Blur, Suede, U2, Depeche Mode ve Cure gibi ünlü orkestraların cover'larını dinleyebilirsiniz. Her hafta çarşamba, cumartesi Orta Kemancı’da.

keyfedin

Munahan, Bodrum'un merkezine bir kilometre uzakta, Akçabük'te. Beş süiti, 4 odası var. Havuzu, egzotik bir bahçesi, açık hava jakuzisi, Teras Bar'ı, havuzbaşında Ege lezzetlerini tadabileceğiniz Zeytin adlı lokantası ile misafirlerini bekliyor. Tel: 0252-3136482-83-84

katılın

Üniversite öğrencilerinin eğlence günleri başlıyor. Boğaziçi Üniversitesi'nde sanat kulüplerinin bir araya gelerek hazırladığı 10. Sanat Bayramı başladı. Bugün ve yarın sabah 10.00'dan akşama kadar pekçok faaliyet var. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ise pazartesi gününden itibaren 2. Caz Festivali var.

alın

Swatch’ın Love Layers adını taşıyan bu özel saati, pembe tekstil kayışlı, özel aynalı kutulu. Ancak dilerseniz, Swatch'ın pekçok değişik saat seçeneği de var.

dinleyin

Enka Sinfonietta Orkestrası 15 Mayıs saat 19.30'da Enka Oditoryumu'nda bir konser verecek. Orkestra, ilkokul çocuklarına müziği sevdirmek için Enka Okulları'nda kurulmuş. Kadrosu 50 kişiye kadar gelişebiliyor. Konser ücretsiz.

gezin

Ayla Yüce Tuncer'in ‘‘Suret-i Zihniye’’ adlı seramik sergisi Kuzguncuk'taki Harmony Sanat Galerisi'nde. Sanatçı önce insanların yüzlerinden birebir masklar almış. Harmony Sanat Galerisi'nin atölyesinde alçı maskların alınma aşaması, Eczacıbaşı Yapı Vitra Sanat Atölyesi'nde de dökümü ve fırınlanması yapılmış. Tel: (0216) 333 21 67.

seçin

Mayo üreticileri yaz koleksiyonlarını tamamladılar. Nelson'un tercih ettiği renkler pırıltılı: Sarı, turuncu, tropikal renkler, uçuk pembe, mavi, ayışığı rengi, kahve, kırmızı. Parlak saten görünümlü kumaşlar da var, spor görünümlü olanlar da. Küçük göğüsleri büyüten özel modelleri olduğunu da hatırlatalım.

kaçırmayın

Dünyanın en ünlü kemancılarından Gidon Kremer, bugün saat 19.30'da İş Sanat Kültür Merkezi (İş Kuleleri 4. Levent İstanbul) bir konser veriyor. Sanatçı, Kremerata Baltica Oda Orkestrası'yla birlikte vereceği konserde, Astor Piazzola'nın ‘‘Buenos Aires'in Dört Mevsimi’’ ve Vivaldi'nin ‘‘Mevsimleri’’ni buluşturarak geliştirdiği 8 Mevsim adlı projesini seslendirecek. Tel: 212-316 00 00.

eğlenin

Teoman, Kurban, Replikas ve MC FU'dan oluşan bir ekiple birlikte coşmak istemez misiniz? Levi's'ın müzik turunu kaçırmayın. Ankara Saklıkent'te başlayan tur, 16 Mayıs'ta Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde, 23 Mayıs'ta İzmir Ege Üniversitesi'nde, 30 Mayıs'ta Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, 2 Haziran'da da İstanbul Venue Maslak'ta. Tel: 212-317 43 00.

gezi

Fest Turizm düzenliyor: Kayıp Bir Demiryolunun İzinde gezisi. 20 Mayıs Pazar günü, 1914-1916 arasında kullanılan, sonra da kaybolduğu sanılan, ancak bir süre önce yeniden bulunan Kağıthane-Kemerburgaz Demiryolu'nun öyküsü. Bir ormanın içinde eski demiryolunun izinde yaklaşık iki saatlik bir yürüyüş. Tel: 212-274 07 55.

Tarih Vakfı düzenliyor: Krallar, Tanrılar ve Efsaneler gezisi. 17-20 Mayıs arasında Arkeoloji ve Sanat Dergisi Yönetmeni Nezih Başgelen'in rehberliğinde Antep, Nemrut, Urfa. Tel: 212-227 37 33.

Debi Tur düzenliyor: GAP gezisi. 16-24 Mayıs arasında Kapadokya, Adıyaman, Mardin, Urfa, Antep, Antakya, Kapadokya, İstanbul. Tel: 212-211 52 71.

False