Son Güncelleme:
Bu güzel adada eÄŸlence çok ama rüzgarı olmasa çekilmez
Kaya Demirer (36), Ä°stanbul’daki eski ismiyle G by Karaf, yeni adıyla sadece Karaf ve NiÅŸ restoranlarının sahibi ve iÅŸletmecisi. Ä°lk restoranı olan Karaf’ı eÅŸiyle birlikte 1993 yılında Bodrum’da açmış gerçek bir yemeksever. Ä°yi yemek garantiyse, sadece onun için bile yolculuÄŸa çıkabiliyor.Dünya mutfaklarının hepsini tanıyor ve piÅŸiriyor ama favorisi Hint mutfağı. Bora Bora Adası’nda bir hafta serilip yatmak yerine, yemek ve bar odaklı ÅŸehir gezileri yapmayı seviyor. Kaya Demirer Hürriyet Seyahat için Yunanistan’ın çılgın adası Mikonos’un gece hayatını ve restoranlarını anlattı. Mikonos’ta nerede kaldınız?- AkÅŸamları içki içeceÄŸimizi ve içkili araba kullanmak istemediÄŸimizi düşününce ÅŸehir merkezine yakın bir otel aradık. Aradık, aradık, Belvedere’yi bulduk ve inanılmaz memnun kaldık. 41 odalı bir butik otel burası. Sevisi çok iyi, çok huzurlu ve şık bir yer.Oteldeki yemekleri denediniz mi?- Otelde New York’taki meÅŸhur restoran Nobu’nun ÅŸefinin çalıştığı bir restoran vardı. Son derece baÅŸarılıydı. Bence tüm Mikonos’un en iyi lokantasıydı. Sadece mönü içeriÄŸi deÄŸil, yaratıcılık da bambaÅŸkaydı. Bugüne kadar yediÄŸimiz tüm yemekler bir yana, orası bir yana...Mikonos’a iki erkek gittiniz. PiÅŸman oldunuz mu? Yoksa çift olarak gitmek daha mı keyifli olurdu?- Bence oraya en güzel gidiÅŸ ÅŸekli kadınlı erkekli bir grup olarak. Kadın-erkek sevgili olunan bir çiftle gitmek pek heyecanlı olmayabilir. Çok eÅŸcinsel var ve hayat ağır eÄŸlence üzerine kurulu. Bence tam bir Bodrum orası. Temmuz-aÄŸustosta nasıl kalabalık olur Bodrum, Mikonos da aynen öyle.PLAJ LOKANTASINI ÇOK KISKANDIMDenize nereden girdiniz?- Psarou Beach adlı bir plaja gittik. Çok iyi bir otelde kaldığımızı hissedince, plajı da otele soralım dedik ve hakikaten harika çıktı Psarou. Plaja giderken sahilde bize ÅŸezlong ayarlayacak adamın ismine kadar alıp gitmemize raÄŸmen uzun bir süre ÅŸezlong bulamayıp restorana sığınmak zorunda kaldık. Kalabalık bir plajdı yani...- Ä°nce, dar bir plaj düşünün. DiÄŸerlerine göre biraz daha küçük bir koy. Herkes üst üste, herkes eÄŸleniyor. Arka tarafında 300 kiÅŸilik bir lokantası ve küçücük bir barı var. Öğlen 2’de gittiÄŸimizde plaj tıklım tıklım doluydu, restoranda bile yer yoktu. Müzik öğlen baÅŸlıyor ve sadece Yunan müziÄŸi çalıyorlar. Restoranın adı Namos, ÅŸefinin ismi Yorgos. Gidenler onu bulsun. Son derece iÅŸini bilen, profesyonel ve keyif veren bir adam. Burası güya plaj lokantası ama çok kaliteli bir ÅŸehir lokantası gibi. O bakımdan kıskandım mesela. Bizde beach lokantalarında sadece belli saatlerde yoÄŸunluk olur. Burası öğlenden gece on buçuÄŸa kadar hiç boÅŸ kalmadı ki kardeÅŸim! Åžampanyalar geliyor, kokteyller gidiyor, koca koca tepsilerde ıstakozlar geçiyor.Nedir sizce bunun sebebi? Yunanlılar midelerine ve içkiye çok mu düşkün demek?- Yemek ve içki pahalı deÄŸil. Çünkü katma deÄŸer vergi oranları bizim tam yarımız. En pahalı ÅŸarapları, bizim mönüye ucuz diye koyamadığımız fiyatlardaydı. Istakoz, deniz mahsülleri gayet makul fiyatlara. Geceleri nereye gittiniz?- Benim favorim ÅŸehir merkezindeki Astra Bar. Küçük bir Küba yaratmışlar orada. Sahibi Türkiye’de doÄŸmuÅŸ, Babis diye bir adam. 60-65 yaÅŸlarında, bembeyaz giyiniyor, atkuyruklu ve elinde her daim puro var. Astra anladığım kadarıyla adanın en iyilerinden biri. Kapısında adam seçilen az yerden de biri. Babis mi bize çok ÅŸeker geldi, yoksa kulübü mü çok sevdik bilmiyorum ama her gece oraya uÄŸradık. Mikonos’ta adet kapı kapı gezmek zaten. BaÅŸka nereye gittiniz?- Atina’da da ÅŸubesi olan El Pecado güzel bir bar. Bu ara çok moda. Arjantin müzikleri çalıyorlar. Mikonos barları çok uzun saatler açık. Sabah 9’a, 10’a kadar açık çoÄŸu. Bir de ismi ‘Güzel’ olan bir bar var. Türkleri hedefleyerek açmış, sahibi Yunanlı. Kapıdan girince ben Türküm dediÄŸinizde sizi ÅŸapır ÅŸupur öpüyor. Ama ne kadar ısrar ederseniz edin, bir iki tane dışında Türkçe müzik çalmıyor!HİÇBÄ°R Ä°TÄ°Åž KAKIÅž GÖRMEDÄ°K...Otel dışında nerelerde yemek yediniz?- Sea Satin diye çok meÅŸhur bir yere gittik. Merkezde, limanda bir yer. O kadar güzel yapmışlar ki. Servisleri çok güzel, mekan çok güzel. Deniz kenarı olduÄŸu için çok rüzgarlı ama olsun, ben razıyım. Çünkü Mikonos’ta rüzgar da olmazsa hiç çekilecek bir yer deÄŸil. Bir tane yeÅŸil yok! Restoranın bir bölümü sadece Yunanlılara ayrılmış gibiydi. Yunanca ÅŸarkılar çalıyor, 40-50 kiÅŸi hep bir ağızdan ÅŸarkıya eÅŸlik ediyor. Bizdeki dayanışmadan fazlasını gördüm, onu da kıskandım. Ben çok severim böyle kalabalık eÄŸlenceleri.Türk ve Yunan kültürlerinin benzerliÄŸine dair gözlemleriniz oldu mu?- Avrupa BirliÄŸi’ne bu kadar yakınken Yunanıyla aramızda hiçbir fark olmadığını gördüm. Ama bazı konularda onlar bizden daha iyi. O kadar kalabalık, içkinin su gibi aktığı yere girdik çıktık; bir itiÅŸ kakış görmedik. Kimse ‘kime baktın, neden baktın’ derdinde deÄŸil. Herkes çok rahat. Yemekler deseniz, hepsi aynı. Ä°simlerinin sonuna i harfi koyup veriyorlar. Yabancı misafiri üzmemek konusunda profesyoneller Koca adada sadece 21 tane taksi var. Mesafeler de yakın deÄŸil. Åžehir merkezi ve plajların arasına bayağı uzak. O yüzden otomobil kiralamak gerek. Küçücük Suzuki’ler var her tarafta. Bize kiralarken, ‘Lütfen yedi kiÅŸiden fazla binmeyin, çok fazla kız almayın’ falan diye espriler yaptılar. Peki biz ne yaptık? Arabayı ertesi gün yarısı eksik teslim ettik. O küçücük adada kaza yaptık çünkü! Dört-beÅŸ saatlik bir karakol maceramız oldu. Ama adamlar o kadar medeni ki... Hiç zorluk çıkarmadıkları gibi, çok yardımcı oldular. Yabancı misafiri en az üzmek konusunda profesyoneldiler. En sevdiÄŸi 5 yerSon Solito (San Fransisco) La Hoja (San Diego)El Limon Åželalesi (Dominik Cumhuriyeti) San Marco Meydanı (Venedik)Covent Carden (Londra)Bütün Türkler Ayfer Hanım’ı bulsunMikonos’ta Ä°talyan kocasıyla birlikte lokantası olan bir Türk var, Ayfer Hanım. Lokantanın ismi Sale e Pepe. Bütün Türkler gidip Ayfer Hanım’ı bulmalı. Ayfer Hanım adamı bir bakışta anlıyor ve herkese göre öneriler veriyor. Ayaklı Mikonos rehberi gibi...seyahatte ne okuyorGittiÄŸi yerle ilgili kitapları seyahatte ve öncesinde okuyor.ne dinliyorTatilde müzik dinlemiyor.ne yiyor, ne içiyorÄ°ÅŸi ve hobisi yemek, her yeni yemeÄŸi denemeye açık. Deniz ürünlerini seviyor ve gittiÄŸi her yerde yiyor.ne giyiyorÜç günlük yere 10 günlük kıyafetle gidenlerden. Rahat olmayı, sevdiÄŸi ayakkabıları yanında götürmeyi seviyor.neyle seyahat ediyorKendi kullandığı otomobili, uçak ve tekne.nerede kalıyorTemiz, lokasyonu uygun otellerde kalıyor.kimle seyahat ediyorEski eÅŸiyle seyahatten ve yakın dostlarıyla birlikte olmaktan hoÅŸlanıyordu. Ancak, anlaşılan o ki, Demirer’le seyahat pek kolay deÄŸil. Biraz dominant ve organizatör ruhlu olduÄŸu için ‘Çok sesi çıkanlarla ikinci kez tatile çıkmıyorum’ diyor.çantasının olmazsa olmazlarıMobil telefonu, sevdiÄŸi ayakkabıları, after shave losyonu, saç ve vücut ÅŸampuanı.Â