GeriSeyahat Bu ada Atlas okyanusunda değil, Dikili’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu ada Atlas okyanusunda değil, Dikili’de

Bu ada Atlas okyanusunda değil, Dikili’de

Kalem Adası, İzmir’e bağlı Dikili’de eski bir Rum köyü olan Bademli Köyü açıklarında bulunuyor. Bitki örtüsü, doğası ve tarihi dokusunun yanında Midilli’ye dek uzanan manzarasıyla dikkat çekiyor. Adada 5 yıldır hizmet veren Oliviera Resort, şehir hayatının gürültüsünden kaçıp Mavi Bayraklı deniz, güneş, kum ve yemyeşil doğanın verdiği huzurun yanı sıra leziz yemekler, lüks odalar, masaj, jakuzi gibi konforla kendisini şımartmak isteyenlere hitap ediyor.

İşadamı Yüksel Dartar’ın 1973 yılında satın aldığı Kalem Adası, Dikili sahiline 400 metre mesafede. M.Ö. 406’da Atina ile Sparta arasında geçen ve 270 geminin katıldığı dönemin en büyük deniz savaşına tanıklık etmiş. Hemen yanı başındaki Garip Adası ile arasında doğal bir marina var. Kalem Adası üzerindeki tesisin müşterileri de genellikle buraya demir atan yat sahipleri.
Oliviera Resort, ada üzerindeki tek tesis. Eğer kara yoluyla gittiyseniz, otele Badekli Köyü’nden bindiğiniz özel tekne ile ulaşıyorsunuz. Ada’ya ayak bastığınız anda muhteşem bir bitki örtüsüyle karşılaşıyorsunuz.
Oliviera Resort’ta dört farklı tipte oda bulunuyor. Begonvil odalar dubleks. Alt katında oturma odası ve banyo, üst katında yatak odası ve özel teraslara sahip. Teraslar Midilli’ye kadar uzanan muhteşem bir manzaraya sahip. Yemyeşil bahçelere bakıyor. Sardunya odalar tek katlı. Bir yatak odası ve bir banyodan oluşuyor. Bu odalar da Begonviller ile aynı manzaraya sahip. Palmiye odalar bahçeye açılan bir oda ve bir banyodan oluşuyor. Şato denilen Taş Bina ise bambaşka bir ambiyansa sahip. Kendinizi gerçekten bir Şato’ya girmiş gibi hissediyorsunuz. Şato’da sadece 7 oda bulunuyor. Bunların bazıları suit odalar, iki yatak odası bulunanlar da var. Şato odalarından kulelerin girişi müstakil. Özel terasları da bulunuyor. Kral dairesinin balkonu ihtişamıyla dikkat çekiyor. Jakuzili oda da Şato’da bulunuyor. Oda fiyatları kişi başı 90 euro- 450 euro arasında değişiyor.
Otelde konaklamaya kahvaltı ve akşam yemeği de dahil. Lezzetli tatlılar ve çörekler tatlı ustası tarafından özel olarak yapılıyor. Akşam yemeklerinde yöresel Ege Mutfağı lezzetleri taşıyan otel mönüsünün yanı sıra balık ve kabuklu deniz ürünlerinin, yöresel mezelerin bulunduğu ala carte mönüsü de bulunuyor. Ayrıca adada bulunan canlı ıstakoz kafesinden misafirler kendi ıstakozları ve karavidalarını seçebiliyorlar.
Otelin Beach Club’ı var. Kumsalında bulunan özel yataklarda, güneşlenme platformlarında ya da barında vakit geçirebiliyorsunuz. Hem restaurant’a hem de Beach Club’a dışarıdan misafir kabul ediliyor. Beach Club’ta öğle yemekleri için pizzalar, hamburgerler, dürümlerin yanı sıra fajitalar da servis edililiyor. Beach Club’ta ayrıca her gün kek, kurabiye ve çöreklerle beş çayı ikramı yapılılıyor.

VIP ULAŞIM İMKANLARI

Otelde birçok etkinlik de yapabiliyorsunuz. Scuba diving, kano, bot turu ve masaj hizmetleri bulunuyor. Arzu eden misafirler
Scuba diving yapmak için özel ders alabiliyorlar.
Kuzey ve güney arasındaki geçiş noktasında bulunan Mavi Bayraklı Kalem Adası, bu rotayı takip eden pek çok teknenin de duraklarından biri. Ada’ya bağlanan tekneler otelin imkanlarından yararlanıyor. Açıkta demirleyen ve servis talep eden teknelere de catering servisi yapılıyor.
Adaya özel aracınızla Bandırma’dan 3 saatte, İzmir’den 1,5 saatte; uçakla Edremit Havaalanı’ndan 45 dakikada ulaşıyorsunuz.
Otele VIP ulaşım imkanları da var. Kendi helikopteri ve deniz uçağı ile gelen misafirlere otelin anlaşmalı olduğu noktalardan ulaşım imkanı sağlanıyor.
12 ay açık olan otel, bahar ve kış aylarında seminer ve toplantılara ev sahipliği yapıyor. Üst düzey yönetici toplantıları, şirket toplantıları ve outdoor trainingler için tercih ediliyor. Özel partiler, düğünler ve özel günler için tüm ada, misafirlerin de talebiyle kişiye özel olarak tahsis edilebiliyor. Bu tip organizasyonlarda servis, tamamıyla misafirlerin talepleri doğrultusunda organize ediliyor.
False