GeriSeyahat Bosna Hersek Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Bosna Hersek Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Bosna Hersek öğrenci vizesi almak için Ankara ya da İstanbul Başkonsolosluğuna başvurmak gerekir. Tüm belgeler eksiksiz olarak hazırlandıktan sonra şahsen müracaat yapılır. Bosna Hersek öğrenci vizesi almak için davetiye almak gerekmektedir. Bosna Hersek öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Bosna Hersek öğrenci vizesi almak için öğrencilerin ilk oturum ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Oturum işlemlerinin de tamamlanması için sigorta ödemeleri de yapılmalıdır. 

 Bosna Hersek Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Bosna Hersek öğrenci vizesi almak isteyen kişiler için öncelikle davetiye gerekmektedir. Ülkeye girişte sorun yaşayan kişiler bir daha Bosna Hersek'e kabul edilmezler. Bosna Hersek öğrenci vizesi alınması için dil kursu kaydının yapıldığına dair belgelerin olması gerekmektedir. Adaylar, üniversiteye kabul belgesini de verebilirler. 

 Vize Kaç Günde Çıkar?

Bosna Hersek'te uzun süreli ikamet vizesi 3 iş günü içinde onaylanmaktadır. Evraklar eksiksiz bir şekilde teslim edilmezse bu süre uzayabilir. Bosna Hersek ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vizeden muafiyet bulunur. Her iki ülkede yaşayan vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 gün kadar seyahat ettiklerinde vizeden muaf olurlar. Türk vatandaşları Bosna Hersek'te 90 günden daha fazla kaldıklarında Bosna Hersek konsolosluğu ile irtibata geçerek uzun süreli ikamet etmek için vize başvurusunda bulunurlar.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Herhangi bir pasaporta sahip olan T.C. vatandaşları 6 ay içerisinde yapacakları 90 günlük Bosna Hersek seyahatlerinde herhangi bir vize başvurusu yapmak zorunda kalmazlar. Bu kişiler vizeden muaf olurlar. Bosna Hersek vizesi almak için Ankara Bosna Hersek Büyükelçiliği, Bosna Ersek İzmir Fahri Konsolosluğu ya da Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmak gerekir. Randevu alındıktan sonra gereken evraklar hazırlanarak şahsen başvuru yapılır. Öğrenci vizesi için davetiye gerekmektedir.

  Bosna Hersek Öğrenci Vizesi İçin Gereken Belgeler Nelerdir? 

 Bosna Hersek'e eğitim için gidecekler için öğrenci vizesi almak gerekmektedir. Üniversiteden davetiye ya da dil okulundan kurs belgesi istenebilir. Vize almak için sahip olunan pasaportun 2 sayfasının boş olması gerekir. Bu iki sayfa da deforme olmamalıdır. Bosna Hersek vizesi kriterlerini sağlayan 2 adet biometrik fotoğraf da gerekir. Vize başvuru formu ise eksiksiz olarak doldurulmalıdır.

  Okuldan ya da dil okulundan gelen evraklar da başvuru belgelerinin yanında bulundurulmalıdır. Adaylar bankalarından hesap bilgilerinin kanıtı olarak belgelerini de almalılar. Banka hesabında belli bir miktar para olması da gerekir. Vize başvurusu yapılırken vize için ödenen ücret dekontu da belgelerin arasında olmalıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisi ve seyahat planı da evraklar arasında yer almalıdır. 

 Bosna Hersek Vize Ücreti Ne Kadar? 

 Bosna Hersek vizesi için ücret kategoriye göre değişiklik göstermektedir. Vize başvurusu onaylanmadığı ya da reddedildiği takdirde vize başvurusu için ödenen ücret tekrar kişiye iade edilmektedir. 

False