Bodrum’da 10 cool hareket ve yeni sezonun 'en'leri
Türkbükü’nün süperyatlarına karşı Yalıkavak’ın megayatları... Maki Otel’in Flamingo’suna karşı, Palmarina’nın Quzu’su... Kayserili Yeşim Hanım’ın mantılarına karşı, De Niro’nun Nobu’su... Bir tarafta Türk, diğer tarafta Azeri sermayesi... Söz konusu Türkbükü-Yalıkavak bilek güreşiyse, eski kral çoktan öldü, yaşasın Azeribükü!
DE NİRO’NUN JAPON’U
Aktör Robert de Niro bu yaz Bodrum esnafı olmakla kalmıyor, Türkbükü-Yalıkavak çekişmesine de taraf oldu. Ünlü şef Nobu Matsushia’yla birlikte ortak olduğu Japon restoranı Nobu, New York, Londra, Milano, Monte Carlo, Tokyo, Miami, Las Vegas ve Dubai gibi şehirlerden sonra Türkiye’deki ilk şubesini Küçük Dubai Yalıkavak’ta açtı. Palmarina’daki Nobu’da sabah 10’dan akşam 7’ye kadar havuz sefası da var. Çünkü denize sıfır muhteşem havuzlu Loft’un yerine geldi.
MANDARİN’İN SONSUZLUK HAVUZLARI
Cennet Koyu’nda tartışma yaratan evlerden sonra Mandarin Oriental’in oteli de bu yaz hizmete giriyor. 145 metrekarelik Akdeniz süitleri deniz gören sonsuzluk havuzlarıyla Bodrum’un en lüks kaçış noktası. Mandarin’de bu yaz Babylon’cular da fine dining bir restoran açıyor.
MOON BEACH’İN ÇOCUK PLAJI
İki yıldır Tilkicik Koyu’ndaki Moon Beach bu yaz tası tarağı topladığı gibi Gündoğan’a, Casa Costa Hotel’e taşındı. Önceki yerinden farkı kumsalın bir kısmını çocukların güvenle oynayabileceği bir alana çevirmeleri...
MADAME GU’NUN GÜVERTESİ
Boyu 99 metre, dört katlı ve 18 kamarası var. Madame Gu, Yalıkavak Marina’daki diğer megayatlar arasında belki de en havalısı, en afilisi. Canınız ne istiyor siz ona karar verin: Akşam yemeğinde mavi karides mi, teknede kişiye özel konser mi, yoksa aileyi önden Yunan adalarına yollayıp arkalarından helikopterle yetişmece mi? Hepsi mümkün, siz bütçenizden haber verin... Özel organizasyonlar için kiralanabiliyor ama Nuh diyor fiyat vermek istemiyorlar.
KAYSERİLİ YEŞİM HANIM’IN MANTISI
Tatil literatürüne absürd Türk katkıları: Deniz kenarında lahmacun, yaz sıcağında mantı... Bodrum’daki anlaşılmaz mantı rekabeti bu yıla kadar Maça Kızı ve Shipahoy’un pazar günleri yaptığı saray mantısı ile Casita arasında geçiyordu. Herkes savulsun, bu yıl Yeşim Hanım var. Mantısı herkesin dilinde. Ahali, eskiden Milas Havaalanı’na dört kilometre kala bir benzin istasyonuna taşınıyordu bu mantıyı yemek için, şimdi Türkbükü Kuum Otel’de de var.
MAKİ’NİN POP’U VE FLAMİNGO’SU
Türkbükü’nün düşüşünün önünü alabilir mi belli değil ama beldenin en şık kroşesi Maki Otel’den geldi: Maki Otel bu yaz, İstanbul’un iki popüler mekânı Pop ve Flamingo’yu; onlar da İstanbul’dan ayaklarını alıştırdıkları kitleyi ağırlıyor. Maki’de bir geceyi özetleyecek olursak: Daha güneş batmadan Pop’un iskeledeki yerinde elde kokteyl locaya kurulunur, akşam yemek için Flamingo’ya geçilir, dijestifler de tamamlandıktan sonra tekrar iskeleye, Türkçe eller havaya geçilir...
BEJ’İN 50 TONU
Karaköy’ü, Karaköy yapan duraklardan Bej bu yıl Yalıkavak’ta yazlık açtı. Eskiden Moon Beach olan Highlight Hotel’in kumsalı bu yıl Bej’in 50 tonu. Kuzu T-bone steak’lerine doyumlar olmuyor. Highlight Hotel’in deniz gören odalarıysa sezonun en seksilerine aday: Yatağın önündeki küvetten küvetin önündeki balkona, oradan tekrar küvete, küvetten tekrar yatağa... Gitmeler, gelmeler; gidip gidip gelmeler...
OTEL LOBİSİNDE ASSOULINE KÜTÜPHANESİ
Yalıkavak Avantgarde Hotel, sezonun en entel atışını yaptı, lobisini dünyanın en sofistike kitaplarının yaratıcısı Assouline’e ayırdı. Gri-bej tasarlanan alanda ağırlıkla seyahat, gastronomi ve sanat kitapları var.
KUUM’UN AKŞAMÜSTÜ PARTİLERİ
Cuma ve cumartesileri soluğu Türkbükü’ndeki Kuum Otel’de alın. Baştan sona yenilenen plajın gündüz tadını çıkarın ama kendinizi fazla hırpalamamaya dikkat! Çünkü akşamüstü partilerinde Suat Ateşdağlı çalıyor.
KOS’A GEÇİP LARRY’DE YEMEK
Bodrum’da kirayı çıkarma hırsındaki işletmecilerden yorulanlar, bir feribota atlayıp günübirlik Kos’a geçiyor. Limanın arka tarafındaki ‘Nick The Fisherman by Larry’ Türklerin en çok tercih ettiği lokantaların başında geliyor. Salatasından mezesine, ahtapotundan balığına masayı donatıyorsunuz, Türkiye’dekinin üçte biri hesap ödeyip kalkıyorsunuz.
NEREDE, NE YEMELİ?
Gölköy’deki salaş balıkçı Orkide’de meze... Deniz levreği kavurması mutlaka denenmeli.
Azmakbaşı’ndaki sebzeli döner... Henüz tadına bakmadıysanız, Bodrum tavafınız eksik sayılır.
Tango’nun taze kekikli incecik bonfile tavası... Yalnız dikkat, yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Yalıkavak’taki Asmayaprağı’nın kahvaltısı... Ne yapıp edip bir sabahınızı ayırın ama brunch’a sarkma ihtimaline karşı öğleye başka program yapmamak gerek.
La Passion’un tapasları... Akdeniz, özellikle de İspanyol mutfağı sevenlerin tartışmasız tercihi...
Marina Bistro’nun kebapları... Unutmayın, sohbetin koyuluğu kebabın lezzetinden önemli!
Musto’nun makarnaları... İster porcini mantarlı tagliatelli, ister dana jambonlu carbonara...
NEREDE YÜZMELİ?
Zuma: Yalıkavak’ın en büyük beach’i. Sportif imkânları için gençler tercih ediyor.
Palmalife: Yalıkavak’taki otelin kumsalı beyaz kumuyla dikkat çekiyor ama bu kum gerçek değil kamyonlarla taşınıyor plaja. Genellikle tiyatrocu ve oyuncular gidiyor.
VAZGEÇİLMEZ TATLAR
Arnavutköy Balıkçısı (Türkbükü)
Gemibaşı Restoran (Bodrum merkez)
Memedof (Bodrum merkez)
GÖRME, GÖRÜNME YERLERİ
Akşamüstü ‘5 Oda’ otelinin iskelesi (Türkbükü)
Gece yarısından önce Marina Billionaire (Yalıkavak)
Gece yarısından sonra Shipahoy (Türkbükü)
Sabaha karşı Sess Club (Türkbükü)