GeriSeyahat Bitlis sofrası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bitlis sofrası

Bitlis sofrası

Ev kadınlarının mutfak rehberi LEZZET Dergisi’nin nisan sayısı yine dopdolu. Derginin özel bölümünde bu ay Bitlis yemeklerine yer verilmiş. Bunlardan birkaçını LEZZET sayfalarından sizlere aktarıyoruz.

Bitlis'in çok zengin bir tarihi var. Hanlar, kervansaraylar, medreseler köprüler ve camiler, günümüze zengin bir tarihi taşıyor. Bu tarihi eserlerin çoğu Beylikler, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait.

Bu tarihi zenginliklerin ışığında, Bitlis mutfağı, doğal olarak eski Osmanlı kültürünün izlerini taşıyor. Yemeklerde tereyağı ve hoş kokulu baharatlar oldukça fazla kullanılıyor.

Bitlis, tarım ve hayvancılıkta önde gelen yörelerimizden biri. Un ve tütün fabrikaları da pek çok Bitlisli’ye geçim sağlıyor. Bu arada Bitlis'in çok zengin bir mutfağı olduğunu da hemen belirtelim. Bitlisli’ler özel yemeklerine değişik adlar vermişler. Değişik adlar ve değişik tatlar Bitlis mutfağının özelliği.



False