Beşinci Kat
Anti sosyal yaşamım bana gittikçe pahalıya mal olmaya başladı.
Bunca yıldır Cihangir semtinin burnunun dibinde yaşarım.
Arkadaşlarım bazı yerleri durmadan metheder.
Bugün yarın gideceğim diye ertelerim ve sonunda da o yer gidilmeden kalır.
Bilsak üstü Beşinci Kat'ta da durum böyle oldu.
Kiminle konuşsam, özellikle son zamanlarda burada çıkarılan yemeklerin çok güzel olduğunu, ortamın keyifli, gelen insanların da kafa dengi insanlar olduğunu söylüyordu.
Sonunda mahalle komşusu olduğumuz halde sık sık görüşemediğim meslektaşım Berran, ‘‘Haydi salı akşamı gidiyoruz’’ dedi de ancak kararlı hareket edebildik.
Berran oranın bir tür müdavimi olduğundan herkesi tanıyor.
Zaten Bilsak'ın üstünde beşinci katta yer alan bu mekanda bir tür kulüp havası var.
Ancak size basmayan, sizi keyiflendiren bir tür kulüp burası.
Şef uzun yıllar Kıbrıs'ta kaldıktan sonra İstanbul'a gelmiş olan bir İngiliz.
Yemeklerin porsiyonları çok büyük. Tek bir kap yemekle bile doyabilirsiniz.
Bu özelliğiyle şef bir İngiliz'den daha çok Amerikalı'ya benziyordu.
* * *
Berran'ın tavsiyesi üzerine hepimiz birer krep ısmarladık.
Enchilada (tavuklu krep), Jambon ve mantarlı krep, vejetaryen krep, Quesedilla (meksika böreği) var. Sebzeli 2, diğerleri 2.5 milyon lira.
Ve tek bir kreple de doymak mümkün, dediğim gibi porsiyonlar oldukça büyük.
O gece T-Bone steak'i denemedik ama yiyenlere sordum, çok kıvamında yapıyorlarmış ve hayli lezzetliymiş. T-Bone da 3 milyon 950 bin lira.
Mönüde Beşinci Kat usulü fırınlanmış mantı olarak yer alan mantıyı mutlaka ama mutlaka deneyin.
Harika bir Kayseri mantısı bu. Müthiş tadı var, yemeye doyamıyorsunuz. Üzerindeki yağı, kıvamı tam.
Bu da 2.5 milyon lira.
Denemek için bir de çıtır tavuk getirttik. Bar yemekleri arasında benim en sevdiğim şey çıtır tavuktur.
Bu da göründüğü kadar kolay kıvamı tutturulabilen bir şey değildir. Hatta İstanbul'daki bazı Amerikan lokanta zincirlerinde bile bunu tam kıvamında yapamıyorlar.
Buradaki değişik pişirilmişti. Amerikan usulü çıtır tavuk değildi belki ama bize parmaklarımızı yalatacak kadar da lezzetliydi.
* * *
Yemeğin sonunda Brownie yedik.
İnsanın yerken son derece pişmanlık duyduğu ama yemeyi de bırakamadığı derecede zengin yapılmıştı Brownie.
Biz o gece şarap içtik.
Pencerelerden harikulade bir İstanbul manzarası var. Boğaz ayaklar altında.
Güzel müzik var.
Gerekli adımları atabildikleri takdirde yazın üst bölümü açık teras olarak düzenlemeyi de planlıyorlar.
İki kişi baş başa veya grup halinde eğlenebileceğiniz, oturdukça keyif alacağınız bir mekan.
Tavsiye ediyorum.
Hafta sonları belki rezervasyon yaptırmakta yarar var. Ayakta kalırsanız barı da çok keyifli.
Beşinci Kat
(Bilsak Restoran)
Soğancı Sok. Cihangir
Tel: (212) 293 37 74