GeriSeyahat Balıkesir'de Deniz Ve Göl Var Mı? Balıkesir Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Balıkesir'de Deniz Ve Göl Var Mı? Balıkesir Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Balıkesir'de Deniz Ve Göl Var Mı? Balıkesir Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Özellikle Turizm açısından Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde Balıkesir geliyor. Hem Deniz hem de tarihi ve kültürel açıdan öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki, Balıkesir'de deniz ve göl var mı? Balıkesir yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

Söz konusu Ege ve Akdeniz bölgeleri olduğu zaman deniz turizmi yoğun olarak devam etmektedir. Bunlar içerisinde Balıkesir önemli bir yer taşıyor. Birçok kişi ise Balıkesir’in denizi ve gölleri hakkında bilgi almaya çalışmaktadır. 

 Balıkesir'de Deniz ve Göl Var mı? 

 Balıkesir hem deniz hem de göl bakımından Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde gelir. Özellikle deniz turizmi açısından pek çok farklı şehri eşliğinde her sene yoğun olarak turist çekmektedir. Aynı zamanda farklı amaçlar altında kullanılabilecek göller de yine ön plana çıkıyor. 

 - Ayvalık

 - Altınoluk

 - Akçay

 - Erdek

 - Kirimtçi Gölü

 - Kuş Gölü

 - Tuz Gölü 

 Bu şekilde yukarıda verilen farklı deniz sahilleri ve gölleri ile beraber önemli bir yere sahiptir. 

 Balıkesir Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 Ege bölgesinin en güzel deniz bölgelerine sahip olan şehirleri içerisinde Balıkesir gelir. Özellikle ülke çapında ve hatta yurtdışından birçok kişinin ziyaret ettiği Ayvalık bu konuda ön plana çıkıyor. Ayrıca Erdek, Altınoluk ve Akçay gibi pek çok önemli sahil bölgeleri de bulunmaktadır. Bununla beraber İkizdere Barajı, kuş gölü ve daha pek çok baraj ile Göl üzerinden de önemli bir yere sahiptir.

 

False