GeriSeyahat Az yediğimiz en faydalı 11 gıda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Az yediğimiz en faydalı 11 gıda

Az yediğimiz en faydalı 11 gıda

Pancar, lahana, pazı, tarçın, nar suyu, kuru erik, kabak çekirdeği, zerdeçal....New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.

İŞTE O BESİNLER...
 
Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
 
 Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
 
 Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
 
 Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur
 
 Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
 
 Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
 
 Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
 
 Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
 
 Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
 
 Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.
 
 Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.
 
 

False