GeriSeyahat Avustralya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avustralya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Avustralya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

 Avustralya konsolosluk randevusu, Avustralya İstanbul Başkonsolosluğundan alınmaktadır. İstanbul Başkonsolosluğu Türkiye hafta sonu, milli bayram, dini bayram ve yılbaşı günlerinde kapalı bulunmaktadır. İhtiyacı olanların bu konuda bilgi sahibi olması önemlidir. İşte Avustralya Konsolosluk randevusu nasıl alınır ve nereden alınır? Randevu almak ücretli mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.

 Avustralya Başkonsolosluğu randevusu alabilmek için öncelikle randevu alınması gerekmektedir. Avustralya İstanbul Başkonsolosluğu hafta içi günlerde her gün sabah saat 8:30 ile 17:00 arasında açık bulunmaktadır. 

 Avustralya Konsolosluk Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır? 

 Konsolosluk işlemleri yapabilmek için randevu alarak randevu gün ve tarihinde orada olunması gerekmektedir. Avustralya Konsolosluk Randevusu vize başvuruları Pazartesi ve Perşembe günleri arasında saat; 9: 30 ile 17: 00 arasında alınabilmektedir. Konsolosluktan alınacak randevular telefonla vize bölümünden alınabilmektedir. 

 Avustralya Başkonsolosluk adresi; Ritz Carlton Konukları Asker Ocağı Caddesi No: 15 Alemdağ/Şişli Posta kodu 34367 İstanbul/Türkiye olarak bilinmektedir. Konum olarak her noktaya erişim sağlanabilecek noktada bulunmaktadır.

  Randevu Almak Ücretli mi?

  Avustralya Başkonsolosluğundan randevu alabilmek için vize bölümünden randevu alarak işlem yapılmaktadır. Avustralya Konsolosluk randevusu vize başvurusu olarak da bilinmektedir. Konsolosluk internet sitesine giriş yaparak kimlik bilgileri eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Kimlik sisteminden tamamı doldurulamayan evrak eksik kabul edilmektedir. Başvuru formu doldurulduktan sonra ise ilgili yönerge uyarınca işlemler yürütülmektedir. Avustralya vizesi ücretlidir işlem onayından sonra vize ücreti Kredi kartıyla ödenebilmektedir. Kredi kartının kişinin adına kayıtlı olması önemlidir.

  Vize Ücretleri;

  Elektronik ortamda, Avustralya Başkonsolosluğuna başvuru işlemi yapıldıktan sonra vize ücreti kredi kartıyla ödenmektedir. Vize yabancı ülkelere ait giriş ücreti olarak da bilinmektedir. Avustralya Konsolosluğu vize randevusu alınarak gün ve saatinde işlem yapılmaktadır.

  Avustralya İstanbul Başkonsolosluğu’ unda İstanbul ve Kocaeli Yalova illerinde yaşayanların işlemleri yapılmaktadır. Başvurunun mutlaka şahsen yapılması gerekmektedir. Ayrıca yetkilendirilmiş seyahat acenteleri aracılığıyla da başvuru işlemleri yapılabilmektedir.

  Seyahat Acentelerine yazılı olarak yetki verildikten sonra İstanbul Avustralya Başkonsolosluğuna bilgi verilmesi gerekmektedir. 956 Numaralı başvuru ibraz formunun ilgili bölümü ayrıca doldurulması gerekmektedir. Avustralya vize işlemleri Online olarak yapılması gerekmektedir. İş ziyaretçi kanalı- iş ziyareti yani kısa süre çalışma vize sınıfı 400, Turist vizesi için sınıf 600, Turistik Vize kanalı Turist Vizesi sınıfı 600 olarak işlemler yürütülmektedir.

  Avustralya Başkonsolosluğuna Nasıl Gidilebilir?

  Avustralya İstanbul Başkonsolosluğu, ulaşım olanakları ve konum olarak kolay bir noktada bulunmaktadır. Şişli Elmadağ bölümünde bulunan İstanbul Avustralya Başkonsolosluğuna İETT Otobüsleriyle erişim sağlanabileceği gibi merkezi erişim noktalarından taksi ile de ulaşım olanağı bulunabilmektedir. 7/24 ulaşım sağlanabilecek bir noktada olan İstanbul Avustralya Başkonsolosluğu, Türk Vatandaşları ile Azerbaycan Cumhuriyeti ve Gürcistan Vatandaşlarına da hizmet vermektedir. Konsolosluk vize başvurusunda bulunacak olanların, İşveren(şirket sahibi), çalışan ya da çalışmayan olmasına göre işlemler farklılık göstermektedir. Online olarak yapılacak vize işlemlerinin sistem üzerinden doğruluğu onaylanmak zorundadır. 

False