GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

KALK

Kalk gidelim

Orda otlayan balıklar var ayışığında

Kızıl kürkünü yoluyor bir hıncahınç tilki

Hadi güzelim

Sanki suya kesiyor yalaza dökülü benzin

Ama bir solak kıvılcımla dağlar taşlar tutuşuyor

Kalk gidelim a deli



Daha da bekletmeyelim

İşte o sulak yaz bindi ata

Terkisinde bir savut tosun

Ne? koyvermiyor musun

Sakın ha gelmiyor musun?



Sen hiç dönemezsin ben yapayalnız gideli.

Metin Eloğlu

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Son Çinli Şef

Nicole Mones

Doğan Kitap


Nicole Mones, 1977’de yeni başladığı bir tekstil işi sayesinde Çin’e gitti. Ülke hakkında yazmaya başlamadan önce orası hakkında her şeyi araştırdı ve öğrendi. Merakı ona başarı getirdi. Romanları 18 dile çevrildi. Mones’in yeni kitabı Son Çinli Şef. Konusu şöyle: Maggie McElroy Amerikalı dul bir yemek yazarıdır. Merhum kocasına Çin’de açılan bir babalık davası üzerine acilen Pekin’e gitmek zorunda kalır. Çalıştığı dergiden bir süre izin ister, ama editörü ona bir şartla izin verir: Yıldızı parlamakta olan aşçı Sam Liang’la ilgili bir yazı hazırlayacaktır. Bu yolculuk Maggie’nin hayatına büyük değişimler getirir.

İngilizce - Türkçe İşletme ve Yat Kullanım Terimleri

Sözlüğü

Nejat İncediken

İnkılap


Yatla uluslararası yolculuklara çıkanların hayatını kolaylaştıracak bir özel sözlük. Yazarı Nejat İncediken (83) eski bir kaptan. ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’de önde gelen birçok kuruluşunda yöneticilik yapmış. Kaptanlar, sigortacılar, gemi sahipleri için başvuru kitabı niteliğindeki sözlüğü dört bölümden oluşuyor: Gemilerin Yapısı, Yatlarda Kullanılan Terimler, Kısaltmalar, Deniz Sigortaları ve Deniz Ticari Sözlüğü. Sözlük bölümünde İngilizce terimlerin Türkçe açıklaması yer alırken, yat terimleri bölümünde acil yardım, hasar, manevra, meteoroloji, demirleme, görüş mesafesi, hava tahmini, yelken donanımı gibi faydalı bilgilere yer veriliyor. Gemilerin yapısı bölümünde ise yat, yelkenli, motor yat gibi deniz araçları çizimlerle açıklanıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALP NUHOĞLU BU KİTABI ÖNERİYOR

New York Üçlemesi Paul Auster Can Yayınları

Tasarımcı Alp Nuhoğlu, doğa ve kültür turları yapmayı seviyor. Karadeniz’in doğası hoşuna gidiyor. Kaş’ın temiz denizini beğeniyor. Assos’un sessizliği ve yöresel yemeklerinden etkileniyor. Hatay’a seyahat etmek istiyor. Yurtdışında Barcelona ve İtalya’nın Como Gölü’nü kültürel güzellikleri için tercih ediyor. Uzakdoğu’yu merak ediyor. Alp Nuhoğlu, Avare okuyucularına Paul Auster’in "New York Üçlemesi" romanını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

GÖKHAN TÜRKMEN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Yasemin Mori Hayvanlar Balet Plak

Şarkıcı Gökhan Türkmen, seyahat etmeyi seviyor. Yurtiçinde İzmir’e karşı bir sempatisi olduğunu söylüyor. Memleketi Karadeniz’in yeşil doğasına hayran. Bodrum’un sakin yerlerini, havasını ve denizini seviyor. Doğu Anadolu ve bütün Karadeniz’i en kısa zamanda görmek istiyor. Yurtdışında İspanya’yı flamenko müziğine olan ilgisinden dolayı merak ediyor. Gökhan Türkmen, Avare okuyucularına Yasemin Mori’nin "Hayvanlar" albümünü öneriyor.
False