GeriSeyahat Anadolu Otoyolu Geçiş Ücreti 2022 Hesaplama - Anadolu Otoyol Ücreti Ne Kadar Ve Ve Nasıl Ödenir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Anadolu Otoyolu Geçiş Ücreti 2022 Hesaplama - Anadolu Otoyol Ücreti Ne Kadar Ve Ve Nasıl Ödenir

Anadolu Otoyolu Geçiş Ücreti 2022 Hesaplama - Anadolu Otoyol Ücreti Ne Kadar Ve Ve Nasıl Ödenir

Anadolu otoyolu geçiş ücreti 2022 hesaplama işlemleri, kullanıcılara güvenli ve konforlu yolculuk sunabilmek amacıyla düzenlenmektedir. Tüm otoyollarda trafik hizmetini kesintisiz devam ettirebilmek ve sürücülere en uygun fiyatla, kolaylıkla ve en kısa sürede akış saylayabilmek amaçlanmaktadır. Anadolu otoyolu geçiş ücreti 2022 hesaplama – Anadolu otoyol ücreti ne kadar ve nasıl ödenir detayları ile derledik.

Anadolu otoyolu geçiş ücreti 2022 hesaplama, işlemleri online işlemler menüsünden kolaylıkla yapılabilmektedir. Başlangıç ve varış noktalarınızı ilgili bölümden tıkladıktan hemen sonra sayfanın alt kısmında yolculuk bedelinizi görebilirsiniz. Ücretler aracınızın özellikleri, aks aralığı yani dingil mesafesi 3.20metre altında bulunan araçlar 1. Sınıf sayılmaktadır. Geri kalan dingil sayısı 3 olan tüm araçlar 3. Sınıf sayılmaktadır. Araç dingil mesafesi ve sınıflandırmasına göre belirlenen tutarda ödeme yapılmaktadır. Güvenli ve konforlu yolculuklar için otoyol kurallarına uymak yararınıza olacaktır.

Anadolu Otoyolu Geçiş Ücreti Hesaplama 2022

Anadolu otoyolu geçiş ücretleri kat edilecek mesafe ve araç özelliklerine göre hesaplanmaktadır. Anadolu otoyolu internet sitesine giriş yaparak ilgili menüden kalkış ve varış noktalarınızı bulduktan sonra sayfanın alt kısmında ödemeniz gereken ücretin yansıdığını görebilirsiniz. Güvenli yolculuklar için hızlı geçiş yöntemlerini kullanmanız yararınıza olacaktır. Aksi halde olumsuz durumlara maruz kalarak kendiniz ve diğer sürücüleri zor durumda bırakabilirsiniz.

Otoyol işletmeciliği kurumsal kimlikle çalışmaktadır. Ülke ekonomisine katma değer sağlarken kullanıcılara da uygun fiyata daha kısa süreli yolculuklar sunmaktadır. Aracınızın özellikleri ve sürüş mesafenize göre hesaplama işleminizi kendiniz yapabilirsiniz. Ödemeleriniz için de geçiş hesaplarınızda yeterli bakiye bulundurmanız önemlidir.

Anadolu Otoyol Ücreti Ne Kadar ve Nasıl Ödenir?

Anadolu otoyol ücreti kat edilecek mesafeye göre belirlenmektedir. Araç özellikleriniz, başlangıç ve varış mesafeniz göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır. Güvenli yolculuklar için ödemeler online yapılmaktadır. Anadolu otoyol işletmesi gelişen teknolojilerle güncellenerek yenilenmektedir. Çalışanlar, çevre halkı ve paydaşlarla yaptığı çalışmalarında bütün tarafların memnuniyetini hedeflemektedir. Otoyol kuralları gereği çevre kirliliği yaratan ve bilinçsiz hareket edenler, idari para cezasından sorumlu tutulmaktadır.

6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü hükümleri ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri otoyol işletmelerinde de geçerlidir. Otoyol kuralları arasında en önemlisi, duraklama, park etme, geri dönüş ya da geriye doğru gidiş gibi durumlar yasaktır. Zorunlu hallerde ise en sağda bulunan emniyet şeridi(Banket) trafik güvenliği, mal ve can güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde düzenlenmiştir. Gerekli önlemleri alarak bu alanda durabilir, gerekiyorsa yardım çağırabilirsiniz.

False