GeriSeyahat Alman ARD televizyonu: İstanbul bir Masal
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alman ARD televizyonu: İstanbul bir Masal

Alman ARD televizyonu: İstanbul bir Masal

Dünya basınının son 3 ayda övgüler yağdırdığı İstanbul son olarak Alman ARD televizyonuna konu oldu. ARD’nin ’İstanbul Bir Masal’ adıyla ekranlara taşıdığı 30 dakikalık programda İstanbul’un tüm güzelikleri gözler önüne serildi.

ARD’nin aylar süren çalışmasının ardından dün yayınladığı programda, tarihi kentteki muhteşem yapılar ekrana getirildi. Sultanahmet Camii ve Ayasofya başta olmak üzere kentteki tarihi birçok tarihi mekanda çekimler yapılırken, Galata Kulesi, modern yapılar, eşsiz güzellikteki Boğaziçi ekranlara yansıtıldı. İstanbul’un bir çok kesiminin modern Batı kentlerinden farksız olduğu, dev binaların yükseldiği belirtilirken buna karşılık tarihin derin izlerinin yerlerini koruduğu vurgulandı.

Kentin son yıllarda Anadolu’dan göç edenlerin yaptığı gecekondu adı verilen yapılarla kuşatıldığı anlatılan programda İstanbul’daki Kapalı Çarşı başta olmak üzere bir çok yerde mistik bir yapı bulunduğu, Akdeniz mutfağı ve Doğu Kültürü’nün bir arada yaşatıldığı belirtildi.

İSTANBUL DÜNYA BASINININ GÖZDESİ

İstanbul özellikle son dönemde dünya basının önde gelen kuruluşlarının sık sık övgü ile bahsettiği bir kent haline geldi. Dünyanın önde gelen dergilerinden Newsweek geçen yıl İstanbul’u kapak yapıp "Cool İstanbul" manşeti atmıştı. Amerikan New York Times gazetesi "Napolyon, ’Dünya tek bir ülkeden oluşsaydı, Konstantinapol (İstanbul) da onun başkenti olurdu’ demiş.

Modern İstanbul’un ışıldayan kilise ve camilerine bakıldığında Napolyon’u anlayabiliyoruz" yorumunu yaparken İngiliz The Times, "İstanbul, Avrupa’nın en heyecan verici ve ateşli kenti haline geliyor" demişti. Bir başka İngiliz gazetesi The Observer seyahat ekinde, kışın ziyaret edilmesi gereken 10 şehir arasında 3’üncü sırada İstanbul’u göstermişti.
False