GeriSeyahat Alışveriş
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Alışveriş

Alışveriş

Mesir Macunu Festivali başlıyor

473’üncü Uluslararası Mesir Festivali, bu yıl 21 Mart’ta başlıyor. UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki festivalde bu yıl halka dağıtılan mesir macunu miktarı 5 tona yükseldi. Yaklaşık 5 yüzyıllık ‘şifa geleneği’nin devam ettirildiği dört günlük festivalin gelenekselleşmiş temsili saçım töreninde Manisalı oyuncu Demet Evgar Hafsa Sultan’ı, Emre Karayel ise Merkez Efendi’yi canlandıracak. Bosna Hersek, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Kırgızistan ve Sudan’dan konukların katılacağı festivalde Hüseyin Turan, Ziynet Sali, Mustafa Ceceli, Hande Yener, Murat Dalkılıç ve Sibel Can sahne alacak.

Hindistan’da iki festival

Fest Travel, 21 Mart’ta Hindistan’a 8 günlük festival turu düzenliyor. Gezi kapsamında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Kutub Minar, Tac Mahal ve Jantar Mantar Gözlemevi görülecek. Ayrıca 16’ncı yüzyıldan kalan hayalet şehir Fatehpur Sikri, Delhi, Jaipur, Hindistan’ın en eski ve kutsal kenti İndor görülecek. Festivallerden ilki iyiliğin kötülüğe karşı zaferini simgeleyen, coşkuyla kutlanan, renklerin festivali Holi. Diğeri ise zenginliğin, asaletin ihtişamıyla süslenen fillerin sıralandığı, Jaipur sokaklarının masalsı atmosfere dönüştüğü Fil Festivali. Tur fiyatı 1995 dolar. (www.festtravel.com.tr)

20 bin trampet çalacak Hellin sokakları şenlenecek

İspanya’nın Castile-La Mancha bölgesinde, meşhur sahil kenti Cartagena’ya 130 kilometre uzaklıkta küçük bir kasaba Hellin. Üç bin nüfuslu kasabada İspanya’nın en sıradışı Paskalya kutlamalarından biri gerçekleştiriliyor. Tamborada (davul çalma) Festivali bu yıl 24 Mart’ta başlayıp bir hafta sürecek.
Etkinlikler kapsamında kutsal salı gece yarısı trampetliler sokaklarda geçit töreni yapıyor. Konuklarla birlikte yaklaşık 20 bin trampetli dev bir ritm orkestrasına dönüşüyor. Kutsal cumada Hazreti İsa ve Meryem heykelleriyle dev geçit törenleri gerçekleştiriliyor. Kutsal cumartesi ise yüzlerce beyaz güvercin uçuruluyor.
(www.turismohellin.com)

Baharı yansıtan renkler

İnci’nin ilkbahar-yaz koleksiyonunda şık, spor tarzlarda, rahat, kullanışlı ayakkabı çeşitleri bulabilirsiniz. Özellikle sarı, pembe, kırmızı gibi canlı renkler dikkat çekiyor. (www.incideri.com)

Dudaklarınız çatlamasın

Blistex medplus kuruyan, çatlayan dudaklara yoğun bakım yapıyor. Mentol içeriği sayesinde serinletici ve rahatlatıcı etki yaratıyor. SPF 15 özelliği ile dudaklarınızı güneşin ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruyor. Fiyatı 9 TL. Eczane, Watsons, Gratis ve Rossmann’larda bulabilirsiniz.

Kamp malzemeleriniz hazır mı?

Decathlon’da baharın geldiği şu
günlerde kullanmak için doğa yürüyüşü ve kamp malzemeleri bulabilirsiniz. Mağazalardan faydalanabileceğiniz
gibi online alışveriş de yapabilirsiniz. (www.sporunuzmani.com)

Binicilere özel saat

Hermes’in saat markası Arceau Chrono Bridon, binicilik sporundan ilham alınarak hazırlandı. Dana derisinden veya oldukça sert bir malzeme olan dizgin derisinden yapılan kayışları dikkat çekiyor. Siyah, naturel, abanoz veya çivit mavisi renk alternatifleri bulunuyor. Otomatik kronografı bulunuyor. (www.aydinsaat.com)

Cıvıl cıvıl güneş gözlükleri

Kenzo’nun yeni sezon güneş gözlükleri canlı renkleri ve çiçekli tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Bahar motifli gözlüklerin geniş çerçeveleri, kare ve yuvarlak hatları bulunuyor. Bazı modellerin saplarında parlak taşlar yer alıyor. (dtlgozluk.com.tr)

False