GeriSeyahat 8 adımda göz makyajı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
8 adımda göz makyajı

8 adımda göz makyajı

Uygulayacağınız bir kaç ipucu ile gözlerinizi daha çekici ve etkin kılabilirsiniz. İşte öneriler...

Koyu farlar göz kalemi olarak mükemmeldirler. Eğri bir fırça alın ve suyla ıslatıp koyu renkte bir fara dokundurun, gözleriniz kapalıyken kirpiklerinize mümkün olan en iç noktadan en dış noktaya kadar uygulayın.

     Â

 Gece makyajı nasıl olur. Size 8 adımda ve hızla uygulayabileceÄŸiniz bir yöntem.                       Â

 

1.ÂGözleri hazırlamak:ÂBu adım sadece göz altlarınızda koyu halkalar varsa gereklidir. Gözünüzün altına üç damla kapatıcı uygulayın. Ä°lk olarak cildin en koyu olduÄŸu köşeye, sonra gözbebeÄŸinin altına ve son olarak en dış bölgeye uygulayın. Bir fırça ile kaybolana kadar kapatıcınızı dağıtın.

 

2.ÂTemel bir gölgelendirici uygulayın:ÂSonra, kirli beyaz yada krem bir temel gölgelendiriciyi kirpiklerden kaÅŸlara kadar uygulayın.  Bu uygulayacağınız renk için bir temel oluÅŸturur.

 

3.ÂGölgelendirici uygulayın:  3 farklı tonda gölgelendiriciyi kirpiklerden kaÅŸlara kadar kullanmak çok güzel sonuç verir. Ãœnlü makyaj sanatçısı Mally Roncal'a göre, bu tonları birbirleriyle bir gökkuÅŸağı gibi karıştırmak mükemmel sonuç vermekte. Göz kapağı boyunca kullanacağınız orta tonlu bir renk ile baÅŸlayın. Ortaya kadar daha koyu bir renk ile bunu birleÅŸtirin ve kaÅŸlarınıza kadar olan bölgeye daha açık bir renk kullanın. Bütün renkleri birbirleriyle karıştırın.

 

4.ÂGöz kalemi ile devam edin:ÂKoyu farlar göz kalemi olarak mükemmeldirler. EÄŸri bir fırça alın ve suyla ıslatıp koyu renkte bir fara dokundurun, gözleriniz kapalıyken kirpiklerinize mümkün olan en iç noktadan en dış noktaya kadar uygulayın. Kalemi gözünüzün altına sürerken, sadece gözün ortasından dışına kadar sürün. Bir fırça ya da parmağınızla dağıtın. Fazla belirgin bir çizgi istemezsiniz. Bu 89'larda kaldı.

 

5. ÂParlaklık kazandırın:ÂAltın renginde yada pembe bir parlatıcıyı (beyaz çok parlak olur), gözünüzü en altından en üstüne kadar v ÅŸekli vererek uygulayın. Parmaklarınızla yayın. Bu size 'parlak bir bakış' kazandırır.

 

6. ÂKaÅŸlarınızı parlatın:ÂAynı parlatıcıyı kaÅŸlarınızın etrafına hafifçe sürün, kaÅŸlarınızın ortasından dışa doÄŸru yoÄŸunlaÅŸtırın. Parmaklarınızla yayın.

 

7.  ÂKirpiklerinizi kıvırın:ÂKirpik kıvırıcınızı bir fön makinesi ile birkaç saniye ısıtın. Çok sıcak olmadığından emin olmak için dokunun ve kirpiklerinize uygulayın. Göz kapaklarınızı yakmamak için dikkat edin.

8.  ÂRimel uygulayınÂRimelinizin fırçasını kirpiklerinizin dibine yerleÅŸtirin ve yavaÅŸ bir ÅŸekilde içten dışa doÄŸru hareket ettirin. Alttaki kirpiklerinizi dikkatli bir ÅŸekilde temizleyin.

False