GeriSeyahat 36 saatte New York, Greenport
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte New York, Greenport

36 saatte New York, Greenport

New York’tan Atlas Okyanusu’na uzanan Long Island Yarımadası’nın kuzeybatı ucunda, 2 bin nüfuslu bir balıkçı köyü Greenport. Geçmişte balina avcılığıyla geçinen halkı şimdi bağları, şarapları, istiridyeden ıstakoza tüm deniz ürünlerinin sunulduğu restoranları, yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla turizmin hizmetinde. Kent merkezinden tren, otobüs, vapurla ulaşılabilen köyün Viktorya çağından kalma evleri, kiliseleri, okulları özenle korunuyor.

CUMA


15.00

Happy hour erken başlıyor

Vücudunuz yerine damağınızı tuzlu suyla ıslatarak başlayın tatilinize. Little Creek İstiridye Çiftliği ve Pazarı’ndaki istiridyeler gibi biralar da yerel üretim. Çoğu Greenport Harbor Brewing Company’nin ürünü. Ortalama istiridye 15 TL, bira 40 TL. Hamburger daha cazip geliyorsa en lezizini Industry Standard’da bulabilirsiniz. Üstelik, öğlenden saat 18.00’e kadar bira 30 TL.

17.00
Rezervasyon yaptırın

Front Street’te yürürken karşınıza çıkacak Burton’s Bookstore küçük olmasına karşın rafları zengin bir kitapçı. Özellikle yarımadanın North Fork bölgesine ait tarihi yapılar, yerel flora ve faunayı tanıtıcı çok sayıda kitap bulabilirsiniz. David S. Corwin ve Gail F. Horton’ın posta kartlarındaki fotoğrafları köyün geçmişine ışık tutuyor. Sahilde okuyacak heyecanlı bir roman arıyorsanız Judy Blundell’in yeni yayımlanan ‘The High Season’ı bu bölgede geçiyor. Oradan Front Street ve Main Street boyunca yürüyüp vitrinlere göz atın. Doofbot’taki İtalyan seramiklerinin her santimetresi elişi. Vines & Branches’ta zeytinyağı tadımı da yapabilirsiniz. Ve yerel simgeler içeren hediyelik tişört, şapka arıyorsanız bunu da çarşıda bulabilirsiniz.

36 saatte New York, Greenport



19.00
Pizza ve içecekler

Brix & Rye’e giren her müşteriyi Evan Bucholz kapıda elini sıkarak karşılıyor. Bara oturun, size ikram ettiği yerel şaraplar, raftaki burbonlar hakkında bilgi versin. Arzu ederseniz şölen kokteylleri hazırlasın. Kokteyller ortalama 60 TL. 1943 Pizza Bar’ın salataları ve New Haven usulü pizzaları leziz (ortalama 80 TL). Midenizde yer kaldıysa, Main Street boyunca yürüyün ve Sandpiper’ın dondurmalarıyla serinleyin (topu 25 TL).

20.30
Son seans

Front Street’teki yazlık sinemanın son seansı Shelter Adası’ndakilerin son vapura yetişebilmeleri için erken başlıyor. Filmlerin çoğu patlamış mısır eşliğinde izlenecek eğlenceli yapımlar. Asırlık Greenport Theather geçmişte ne yangınlar, tayfunlar atlattı. Birkaç yıl önce restore edildi. Filmden önce gösterilecek kısa belgeselde yapının tarihine tanık olacaksınız.

CUMARTESİ

8.30
Meditasyon zamanı

Tarihi 1600’lere kadar uzanan Greenport’ta çok sayıda eski yapıya restorasyon sonrası yeni işlev kazandırılmış. North Fork Yoga Shala, geçmişte Masonların kullandığı binanın ikinci katında. Eski ev eşyaları satan mağazanın yanındaki merdivenlerden çıkıp, Claire Copersino ile buluştuğunuzda kent yaşamının stresi geride kalacak. Pencerelerinden kuş cıvıltıları gelen salonda 90 dakikalık yoga deneyimi sizi rahatlatacak. Copersino’nun kapısı başlangıçtan ileri seviyeye tüm yogacılara açık. Giriş ücreti 125 TL.

10.15
Var mı omlet isteyen?

Main ve Front caddelerinin kesiştiği köşedeki Crazy Beans size günlük enerji verecek doyurucu tabaklar hazırlıyor. Omletler, börekler, çorbalar, günün salataları seçenekler arasında. 1950’lerin nostaljik, hoş dekoru sonraki kuşakları bile etkileyecek kadar güzel. Kahvaltı ortalama 75 TL.

36 saatte New York, Greenport



12.30
Yüzünüzü doğuya dönün

Otomobile, daha iyisi bisiklete atlayın. Harika manzaralarla dolu, gözlem teraslarından çevreyi seyredebileceğiniz bir yolculuğa çıkın. Diğer tarafta sizi Amerikan içsavaşı günlerinden kalma Orient köyü bekliyor. Oysterponds Historical Society’nin binasındaki iyi hazırlanmış ücretsiz sergide geçmişin dünyasına tanık olun. Rehberler size geçmişte kervansaray olarak kullanılan yapının detaylarını anlatacak. Sonra caddenin karşısındaki Orient Country Store’a uğrayın. Tuzlanmış yulaflı kurabiyeyi (9.5 TL) tadın. Burada çorba, sandviçle de öğleni geçiştirebilirsiniz. Sonra sevimli köy evleri arasında yürüyebilir, Narrow River Road’un sonundaki küçük ve özel mezarlığı görebilirsiniz. 19. yy sonunda köleleriyle birlikte gömülmek isteyen çiftin mezarı burada.

14.00
Plaja doğru

North Fork’un sonunda, yani yarımadanın kuzeydoğu ucundaki Orient Beach Park’ta deniz keyfi sizi bekliyor. New London’a giden Cross Sound feribotları, limandan önce buraya uğruyor. Balık kartalı, büyük mavi balıkçıl, balıkçıl gibi kuşların yaşadığı alanda doğa gözlemi yapmak mümkün. Çakıllık geniş sahilde yüzebilir, mangal kiralayabilir, yürüyüş yapabilirsiniz. Parka otomobille giriş ücreti 50 TL.

16.00
Lavanta aşkı

Greenport’a dönerken East Marion’da mola verin. Lavender by the Bay’deki mor lavanta tarlalarını görün. Hasat dönemi Fransa’ya gidemeyen New York’lular artık buraya geliyor. Giriş 45 TL.

17.00
Şarabı unutma

North Fork boyunca yaklaşık bir düzine bağ, şaraphane, tadım odası var. Greenport’un hemen dışındaki Kontokota en güzellerinden. Kuşbakışı bağı gören ferah, ahşap tadım odasında damağınızı şenlendirin.

36 saatte New York, Greenport


19.00
Manzaraya karşı yemek

Istakozlarıyla meşhur Claudio’s gibi eski restoranlara yeni rakipler geldi. Örneğin Agave Grill and Cantina, Meksika mutfağında uzmanlaşmış. Amerikan usulü yemekler de var mönüsünde (iki kişi ortalama 600 TL). Manzara ve lüks arıyorsanız Barba Bianca’ya günün erken saatlerinde rezervasyon yaptırmalısınız. Peconic Körfezi’ni panoramik gören restoranda safran soslu kabak çiçeği dolmasını mutlaka tadın. Sonra denizden çıkanlar gelsin tabağınıza. Yanında bir şişe özel prosecco yuvarlayın.

PAZAR

9.00
Çöreğinizi nasıl isterdiniz?

Sokağa yayılan kahve kokusunu takip ettiğinizde karşınıza Aldo’s çıkacak. Bu küçük kahveci ve kafede sütlü kahvenizin (20 TL) yanında cevizli, üzümlü çörek atıştırabilirsiniz. Caddenin karşısındaki Blue Duck Bakery Cafe yabanmersinli çörekleriyle ünlü. Mitchell Parkı’ndaki nostaljik dönmedolabı yolda yürürken göreceksiniz. Demek ki bir sonraki durağınız park. Dönmedolabın bileti 10 TL.

13.00
Son yemek

Canlı ve rengârenk görünümlü restoran Lucharitos, Meksika usulü balıkta uzmanlaşmış. Diğer seçenek First and South’un rahat salonunda bir masaya kurulup salata, elma ağacıyla tütsülenmiş pastırmalı, peynirli burgerle küçük bir ziyafet çekmek. Salata dahil 95 TL.

 

 

False