Şans ve şanssızlık aynı dönemde yaşanıyor

Sabahın erken saatleri yeni girişimler için pek uygun saatler değil.

Fakat öğle saatlerinden itibaren verimli çalışmalar için uygun zaman başlıyor. Öğleden sonra atılımda bulunmak için uygun koşullar meydana gelecek. Fakat sürprizler son derece etkileyici ve durum değiştirici olabilir. Şans ve şanssızlığın aynı zamanda yaşandığı bir dönem. Bugün hırs ve şiddetli duygular kontrol edilebilirse kazanç, yoksa kayıpların ortaya çıkacağı bir gün.

Şans mı, şansızlık mı?

Karşılaştığımız olayları şans veya şanssızlık olarak yorumluyoruz fakat olaydan önce isteklerimizi, düşüncelerimizi tamamen unutmuş oluyoruz. Öfkelendiğimiz zaman son derece yıkıcı istekler içinde bulunurken, aynı zamanda huzur ve sükunet arayışı içine giriyoruz. Sonra iyi dilekler ve güzel istekler içinde bulunurken bunların olamayacağını düşünüp kaygılanıyoruz.

İsteklerinize dikkatle bakın. Hatta yazın ve sonra dönüp yazdıklarınızı okuyun. Farklı duyguların nasıl birbiriyle çelişen istekler doğurduğunu anlarsınız. Elbette bu karmaşa içinde isteklerinizle karşılaşmanız zor olacak. Halbuki yaşadıklarınıza daha dikkatli bir bakacak olursanız, isteklerinizin tek tek gerçekleşmiş olduğunu anlarsınız.

Sadece gerçekleşen isteklerinizin hepsinin sizi mutlu etmeyeceğini bilmelisiniz. Çünkü bazıları öfke anında, bazıları ise sevgiyle ortaya çıkan istekler.

Buna örnek olarak aynı şeyin hem şans, hem de şanssızlık olduğu durumları kısaca değerlendirebiliriz. Böyle söylendiği zaman pek bir şey anlaşılmayabilir fakat şans olarak değerlendirdiğiniz bir karşılaşma, sonraki günlerin şanssızlığına dönüşebilir. Mesela karşınıza çıkan kişiden çok etkileniyorsunuz ve onu sevdiğinizi düşünüyorsunuz.

Birlikte çok mutlu oluyor ve bu karşılaşmayı şans olarak değerlendiriyorsunuz. Birlikte mutlu mesut yaşarken olaylar değişiyor ve sonra mutsuz oluyorsunuz. Kederleniyorsunuz ve karşılaştığınız güne lanet ediyorsunuz. Onunla karşılaşmış olmanın büyük bir şanssızlık olduğuna karar veriyorsunuz. Şimdi iyi düşünün. Bu karşılaşma şans mı, şanssızlık mı?
Yazarın Tüm Yazıları