Salgın hastalıklar endişe uyandırıyor

İlişkilerin önem kazandığı bir gün. Duyguların derinleşmesiyle birlikte, geçmişte yaşanan olayları hatırlatan durumlar ortaya çıkabilir ve önem kazanabilir.

Bir zamanlar zirvede olan kişilerin ve önemsenen olayların iç yüzünü araştıranlar için uygun zaman. Ortaya çıkan olayların hayal gücünü tetiklediği bir dönem. İlaçlar, kimyasal maddeler, zehirler ve salgın hastalıklar endişe uyandırabilir ve duyguların derinleşmesine neden olabilir.

Şimdi dinlenme zamanı

Hayatı bir yolculuk olarak algılamaya başladığınız zaman, müthiş heyecan verici bir macera olarak yaşayabilirsiniz. Doğumla birlikte başlayan bu yolculuk sırasında karşılaştığınız olaylar, zaman zaman sizi çok fazla zorluyor olabilir. Yorgunluk ve isteksizlik duyabilirsiniz. Böyle zamanlarda küçük molalar vermek gerekir. Kendinize dinlenmek için izin verin ve bu zamanı en keyifli biçimde geçirin.

Yolculuğunuza ara verdiğiniz duraklama zamanlarını iyi değerlendirin. Özellikle karşınıza bir engel çıktığında ve bunu aşacak gücünüz kalmadığında, aşmak için debelenmek yerine sırtınızı bu engele dayayın ve oturup dinlenin. Bu sırada kötü talihinize söylenmeyin. Yoksa bu dinlenme zamanını boşuna harcamış olursunuz, hem de bu zaman içinde biriktireceğiniz enerjiden mahrum kalmış olursunuz. Çünkü duraklama zamanları enerji depolamak ve strateji yapmak için en uygun zamanlardır. Fakat bunu yapabilmek için mola verdiğinizi bilerek, kendinizi iyi hissetmek için dinlenmeye ihtiyacınız olduğunun şuurunda olarak yapmalısınız. Yoksa geç kalmışlık duygusu ya da başarısızlık duygusu içinde kıvranırken dinlenmek bir işe yaramaz. Aksine kendinizi daha yorgun ve daha bedbaht hissedersiniz. İhtiyacınız olan enerjiyi biriktiremeyeceğiniz gibi düşünecek haliniz de kalmaz.

Halbuki olaylar sizi kendinizle başbaşa kalmanız, oturup düşünmeniz, ilişkilerinizi pekiştirmeniz için zorlamaktadır. Karşılaştığınız engel, sizin durup düşünme zamanınız geldiğini işaret etmektedir. Gittiğiniz yolu, isteklerinizi, kendinizi anlamak ve bilmek için mola vermeniz gerekmektedir. Siz ise böyle bir durumda yolunuza devam edemediğinizi düşünürseniz, dinlenme zamanını ızdırap içinde kendinizi helak ederek geçirmiş olursunuz.

Karşılaştığınız olaylar ilerlemenizi durduruyorsa, karşınıza aşılmaz gibi görünen engeller çıkarıyorsa ve siz kendinizi kötü hissediyorsanız, önce mola verin. Bunu kendi isteğinizle yaptığınızı düşünün ve karmaşık duygularınızı dostlarınızla paylaşın. Sevdiklerinizle görüşün ve onların size sevgiyle sarılmalarına izin verin. Dikkatinizi kendinizden uzaklaştırın ve çevrenize bakın.

Aslında herkesin sizin gibi olduğunu anlayacaksınız. Herkesin aşması gereken başka engelleri olabilir ve kendi yaşadığınızın en zor olduğunu düşünebilirsiniz; fakat herkes kendisine göre en az sizin kadar zorlanıyor. Bunu anladığınız zaman siz de sevgiyle davranacak ve içinizdeki sevgiyi dışarı yansıtacaksınız. Dostlarınızın ilgisi ve sevgisi, sizin de derinlere gömülmüş sevginizi serbest bırakmanıza yardım edecek. Böylece hayatınızın akışı içinde verdiğiniz küçük mola enerjinizi yükseltirken, yolunuza devam etmek için yeni stratejiler geliştirmenizi sağlayacak. Şimdi dinlenme ve dostlukları pekiştirme zamanı.
Yazarın Tüm Yazıları