Pencere önünde bostan kurdum

Bekliyorum, böyle giderse benim bostandan topladığım otlarla ilk salatayı 10 gün içinde yapacağım. Salatanın içeriği zengin: Taze soğan, tere, roka, turp, maydanoz, dereotu...

Bostan büyüklük bakımından son derece mütevazı. 20x50 santimetre. Tam pencerenin önündeki mermer kadar. Hadi ikinci pencerenin önündeki semizotu bostanıyla çimenliği de katalım, verdiğim ölçünün iki katı.

Üstelik benim bostanları kurmak da çok kolay oldu. Marketten aldım, poşetle eve getirdim, pencerenin önüne koydum, kapağını açtım ve su verdim. Bu kadar.

İstanbul’da bahçe ekipmanları satan bir dükkan ve marka olarak bildiğimiz Botanika, Pencere Önü Bostanları’nı icat etmiş. İcat etmiş diyorum çünkü ürünün patentini de almışlar. Bu işi onlardan başka yapan yokmuş.

Pencere Önü Bostanları piyasaya çıkalı daha 1 ay bile olmadı. Bauhaus, Metro gibi hemen hemen tüm zincir marketlerde satılıyor. İçinde organik ve hijyenik toprak ile organik tohum bulunan saksılar bunlar. Eve getirdikten sonra yapmanız gereken tek şey sulamak. Hiçbir botanik bilgisi, bahçecilik becerisi gerekmiyor. Sulamayı unutmayın yeter.

Tam 5 yıl AR-GE çalışması yapılan ürünün şimdilik 10 çeşidi var: Semizotu, dereotu, maydanoz, tere, taze soğan, roka, turp, radika, buğday çimi ve kedi çimi. Yakında fesleğen, Ege otları, sarmısak, minyatür havuç çeşitleri de çıkacak.

Pencere Önü Bostanları’nın mevsimi yok. Yazın balkonda, pencerenin dışında, kışın pencerenin içinde yetiştirebilirsiniz. Bitkiye göre değişse de, ortalama 2-10 gün arasında yeşillenip, 10-60 gün arasında yenecek kıvama geliyorlar. Turp gibi kökünden sökülmeyen otlar 6-7 kere ürün veriyor. Fiyatları da marketten markete 9.90 ile 14.00 lira arasında değişiyor.
Yazarın Tüm Yazıları