Özgür aşklara hazır mısınız

Yapılan planların aniden değişebileceğini işaret eden gökyüzünün konumu ortaya çıkan olayların duyguları etkileyeceğini gösteriyor.

İletişim araçları, bilgisayar ve teknolojide ortaya çıkan yenilikler düşünce tarzını değiştirebileceği gibi radikal değişiklikler yapmaya zorlayabilir. Farklı isteklerin uyanacağı bu devre içinde özgürleşme ihtiyacı artabilir ve özgür aşklar yaşanabilir.

Konsantre olmaktan korkuyorum

Konsantrasyonunun çok yüksek olduğunu söyleyen J.D dikkatini bir tek noktaya odaklamaya yönelik uyguladığı bir yöntem sırasında ilginç bir deneyim yaşıyor ve tecrübesini şöyle anlatıyor;

‘Zihnimin içinde tarif edemeyeceğim bir sesle birlikte kendimi karanlık bir boşlukta buldum. O an hiçbir şey düşünmüyor, kendimi ve bulunduğum yeri tamamen unutmuş bir halde bulunuyordum. Birden bire kalbim deli gibi çarpmaya başladı. Paniğe kapıldım ve konsantrasyon çalışmasını yarım bıraktım.’

Yaptığınız çalışma sırasında alışık olmadığınız bir şuur haline giriş yaparken savunma mekanizmanız harekete geçmiş ve önce düşünmek için kendinizi zorlamışsınız. Bildiğiniz kalıplarda düşünemediğinizin farkına vardığınız zaman korku duygunuz uyanmış ve buna bağlı olarak kalp atışlarınız hızlanmış. Bunun üzerine çalışmanızı sürdürmemişsiniz. Pek de iyi yapmışsınız. Önce bilgilenmeli, sonra da yapacağınız küçük çalışmalarla kendinizi hazırlamalısınız. Kişinin düşüncelerini bir tek noktaya uzun süre odaklayabilmesi zordur. Ancak, sözünü ettiğiniz türde yapılan çalışmalar sonucu dikkati belirli bir noktada tutmak mümkün olur. Çalışmaların ileri aşamasında kişi benliğinin derinliklerine ulaşmayı başarır.

İşte bu nokta çok önemli. Çünkü, konsantrasyonun ileri aşamasında normal haldeyken farkına varmadığınız bir algılama içine girebilirsiniz. Bu hali, ekranda gördüğünüz belirli bir şeklin büyütüldükçe noktalardan meydana geldiğini görmek gibi olduğunu söyleyebilirim. Bu deneyim son derece etkileyici ve heyecan vericidir. Fakat öncelikle bu hale ulaşmak için kişinin kendisini hazırlaması gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları