Olaylar baskı yaratabilir

Düşüncelerin derinleşeceği bir gün. Meydana gelen olaylar baskı yaratabilir.

Hem istekleri ortaya koymak için dayanılmaz arzular duyulacak, hem de istekleri ortaya koymak mümkün olamayacak. Bunun sonucunda derinleşen düşünce ve duygular şimdiye kadar önemsenmeyen bazı durumların ciddiye alınmasına ve önem kazanmasına neden olacak. Öğleden sonra duygusal patlamalar ve radikal değişikliklere zorlayan durumlar açığa çıkabilir.

Öğrendikçe değişirsiniz

Öğrenmek bir süreçtir. Sonsuz bir süreç... Bu süreç içinde, dışardan gelen uyarılarla her geçen gün yeni bir şey öğrenirsiniz ve bunun sonucunda giderek değişirsiniz.

Doğduğunuz anda sahip olduğunuz kodlar, anne ve babanızdan getirdiğiniz genetik modeller zaman içinde dış uyaranların sizi etkilemesi sonucunda uyanır; doğuştan getirdiğiniz bilgiyi yeniden yorumlayıp çeşitlendirirsiniz ve hatta yenilenirsiniz. Böylece yeni ve farklı bilgilerin içinizde uyandığını hissedersiniz. Ve artık önceki bilgilerle algıladığınız dünya değişmeye başlar. Çünkü bu sürecin sonucunda yeni bilgilerle dünyaya bakmaya ve algılamaya başlarsınız. Öğrendiklerinizin değişiyor olması, bildiğiniz ve öğrendiğiniz dünyanın da değişmesine neden olur.

Öğrenim hızınız, öğrendiklerinizin çeşitliliği ve derinliği kişiliğinizi önemli derecede etkiler. Hem çevrenizi, hem de kendinizi farklı algılamanıza, yani değişmenize neden olur. Dış dünyayı tanırken kendinizi de tanımaya ve o güne kadar bilmediğiniz yönlerinizi anlamaya başlarsınız.

Kendinizi tanıdıkça, kendinizi ifade edişiniz ve davranışlarınız da farklılaşır. Sizi eskiden beri tanıyanlar, sizin değişiyor olduğunuzu tespit ederler ve hatta bunu size söyleyebilirler.

Bu doğal bir süreç olduğu için bazen kendi değişiminizin farkında olmazsınız; fakat bu süreç hızlı gelişiyorsa, o zaman çevrenizdeki kişiler sizi uyarırlar. Fakat bazı kişiler kendilerine karşı duyarlı ve güçlü iletişim içinde bulundukları için, kendi değişimlerini de izleyebilirler.

İÇSEL ENERJİ

Kendi değişiminin farkında olan ve kendini ifade etmeyi başaran kişinin içsel enerjisi harekete geçer.

İçinizdeki enerji dalgalanmaya ve içinizden dışınıza yayılmaya başladığı zaman, ışıl ışıl bir görünüm sergilersiniz. Hayat enerjinizin içinizden yükselip, dışınıza taşmaya başladığını hissedersiniz. Böylece öğrenme süreciniz hızlanır. Çünkü, içinizden yükselen enerji sizi çevrenize karşı çok daha duyarlı ve dikkatli yapar. Bunun sonucunda çok daha kendinizi vererek, anlamaya çalışarak, izlemeye ve dinlemeye başlarsınız.

İzledikleriniz ve dinledikleriniz içinizdeki coşkuyu daha bir canlandırır.

İşte şimdi, yaşamaya başladınız. Öğrendiklerinizi ayırt etmeye ve bir türlü değiştiremediğiniz alışkanlıklarınızı öğrendiğiniz bilgileri ilave ederek, yeni modeller oluşturmaya başlarsınız ki alışkanlıklarınız değişmiş olur. Artık yeni biri olma yolunda hızla ilerlersiniz.

Öğrendiğiniz her yeni bilgiyle yenilenirsiniz. Düşüncelerinizde oluşan bilgi, içinizde de uyanmaya başlar.

Dinlemek, izlemek, dış dünyanın tüm uyaranlarına karşı açık olmak ve bunları büyük bir dikkatle algılamak, enerjinizle birlikte kendinizi yenilemek sizin elinizde. Dinleyin, izleyin, öğrenin ve değişin.
Yazarın Tüm Yazıları