Mistik deneyimler yaşanacak

Olayları büyütmek, olduğundan daha büyük görmek ve ayrıntıların içine dalmak kaçınılmaz olabilir.

Hem keyif verici ve hem de rahatsız edici olan bu durum hem şans, hem de şanssızlık demek anlamına geliyor. Uzun yolculuklar, yabancı diyarlar ve farklı kültürlerle tanışmak için uygun bir gün. Hem içsel seyahatler yapılabilir, hem de merak edilen yerleri öğrenmeye gidilebilir. Mistik deneyimler yaşamak ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak için uygun bir gün. Meydana gelen olaylar hayal gücünü tetikleyecek.

Çalışmak öğrenmek için yeterli mi

Öğrenmenin temel ilkelerinden biri dinlemek, diğeri izlemek ve yüksek bir dikkattir. Yaptığınız, yapmak istediğiniz nedir? Bir düşünün...

Yaptığınız işte daha başarılı olabilmenin sırrı nedir?

İster öğrenci olun, ister bir konuda uzman. Fakat, ne olursanız olun, yaptığınız işte daha başarılı olabilmek ve daha iyi bilmek için daha fazla öğrenmeniz gerektiğinin farkındasınız. Ancak, nasıl öğreneceksiniz? Ve nasıl daha iyi olacaksınız?

Çoğu zaman ‘Ben bu kadar yapabiliyorum. Daha fazlasını yapmam mümkün değil’ deriz. Ya da, ‘Elimden geleni yapıyorum, fakat daha iyi olmuyor, benden bu kadar!’ Bu tarif en kolay olandır biz genellikle kolay olanı seçeriz.

Tabii ki, bu açıklamalar kişinin kendisini tanıması ve kabul gösterip kendiyle barışık olması açısından iyi bir durumdur. Fakat, hiçbir şekilde doğru, ya da istenilen durum değildir. Çünkü, insanın sahip olduğu potansiyel, farkında olduğundan çok daha büyüktür. Yapabilecekleri, her zaman için yaptıklarından daha fazladır. Fakat, bunun farkında değildir.

Elbette ki, çok çalışmak başarının bir kısmını getirir. Ancak, iyi olmak için sadece çok çalışmak yeterli değildir. Hele öğrenmek için hiç değildir.

Öğrenmenin sırrı, bütün ruhunuzla dinlemek ve tüm varlığınızla izlemektir. Hem de ayrıntılara dikkat ederek. Öncelikle dinlemeyi ve izlemeyi öğrenmek gerekir.

Başka hiçbir şeyi duymadan ve akıl süzgecinden geçirmeden sadece ve sadece dikkatinizi yönelttiğiniz her ne ise, onu dinleyebilmeniz gerekir. Ve başka her şeyi unutup tüm ayrıntılarıyla yorumsuz izleyebilmelisiniz. Ve olabildiğince çok dinleyip izlemelisiniz. İzlediklerinizin ve dinlediklerinizin ne olduğunu anlamak için uygulamanız gerekir.

Tıpkı gördüğünüz gibi yapabilmek için uğraşmaya başlarsınız. Duyduğunuz sesin aynısını çıkartabilmek çok önemlidir. Çünkü, böyle bir durumda ne yapacağınızı bilirsiniz. Halbuki, dinlemeyen ve izlemeyen biri için ne yapacağını ve nasıl yapacağını bilmek mümkün değildir. Böyle bir durumda çalışacağınız bir şey de yoktur.

Öğrendikten sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Dinlediklerinizi ve izlediklerinizi uygulamak için, çalışmak, çok çalışmak gerekebilir. Tabii bu sırada izlemeye ve dinlemeye de devam etmeniz gerekir. Çünkü, her baktığınızda başka bir ayrıntının farkına varacak, sözcükler daha başka anlamlar kazanacak ve sesler beyninizde daha bir farklı tınlayacaktır. Ve her defasında siz, başka bir inceliği öğreneceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları