Merak ettikleriniz

RUMUZ: Birazcık umut
Yazdıklarınızdan, karamsarlığın içine iyice gömülmüş olduğunuz anlaşılıyor. Ancak sözünü ettiğiniz gibi gücünüz tükenmiş değil.

Anlattıklarınızdan zor bir dönemde bulunduğunuzu anlıyorum. Ama Türkiye olarak hatta dünya olarak hepimiz zorlu bir sürecin içinde bulunuyoruz. Yani sadece siz zorlanmıyorsunuz, herkes zorlanıyor. Bu durum dikkatinizi sadece kendi üzerinize çevirmekten alıkoyar. Kendinize üzülüp ağlamak ve talihsizliğinize yanmak gibi duyguları bir tarafa bırakmanıza yardım eder.

Düşünün ki, içinde bulunulan durum sizin talihsizliğiniz değil. Ayrıca bu durumu şansızlık olarak değerlendirmeyin. Yaşadıklarınızı anlamaya çalışın. Elbette ki, hepimiz çeşitli zamanlarda hata yaptık. Sadece kendi yaptığınız hataları düşünüp üzülmeyin. Üzüntülere kendinizi bırakıp yaşadıklarınıza kahretmeyin.

Üzülmek, farkındalığımızı harekete geçiren bir duygu. Ama üzüntüye kendinizi bırakacak olursanız, o zaman çıkışı bulamazsınız. Sağlıklı düşünemezsiniz ve giderek hem ruhsal, hem de fiziksel sağlığınızı kaybetmeye başlarsınız.

Halbuki hatalarınızın farkına varacak durumlarla karşılaştığınız için sevinmelisiniz. Hataların sonucunda ortaya çıkan sıkıntılar olmazsa hata yaptığınızı anlayamazsınız.

Yazdıklarınızdan hem zihinsel potansiyelinizin yüksek olduğu, hem de direncinizi arttıran sevgi enerjisiyle dolu olduğunuz olduğu anlaşılıyor. Zaten 'Birazcık umut' derken umutlarınızı yitirmediğiniz de görülüyor. Kendinizi bırakmayın. Olayların içinde savrulup gitmekten korkuyorsunuz. Korkmak yerine güçlü olun. Yazılarınızdan kendi gücünün farkında olduğunuzu anlıyorum. Ve zorlayıcı olayların içinden ancak güçlü olanlar çıkabilir. Gücünüzü arttıracak tek şey ise, sevgi. Hatalara gömülürseniz, içinizdeki sevgi enerjisi de derinlere gömülür. İşte o zaman gerçekten umutlarınız biter diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları