Masal dünyası gerçekleşiyor

Fanteziler, hayalleri tetikleyen filmler ve gösterilerin zengin olduğu bir dönem.

Hayallerinizin peşinden gidebilir, masal dünyasını gerçek dünyaya taşıyabilirsiniz. Gerçekler ile düşlerin birbirine karışabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu yaşam felsefesini değiştirmeye zorlayan olayların meydana geleceğini gösteriyor. Bugün kararlarınız üzerinde düşünebilir, isteklerinizi belirlemek derin düşünceler içine girebilirsiniz.

Kendinizi anlamanın başka bir yolu

Sevmek, anlamak, kabul etmek gibi kavramların üstüne gittiğimi ve sürekli bunlardan söz ettiğimi düşünebilirsiniz. Ancak kendinden memnun olmadığını, ilişkilerinden memnun olmadığını, ne yapacağını bilemediğini yazan ve söyleyen kişilerle karşılaşmak, benim sevgi ve anlamaya yönelik konuları sürekli dile getirmeme neden oluyor.

Özellikle de kişinin kendisini sevmesi ve kendisini anlaması sonra da kendini kabul etmesini öneriyorum. Hem de tüm kusurlarınızla birlikte kendinizi kabul edebilmenizi...

Sevmediğiniz taraflarınızdan kurtulmaya çalışmak, kısaca ‘Kurtuluş’ şeklinde tarif edilen ve kültürlere göre günahlardan kurtulmak, tutkulardan, nefs düşkünlüğünden kurtulmak gibi tanımların yapıldığı bu kurtuluş fikrinden kurtulduğunuz zaman sevmediğiniz taraflarınızı değiştirebilecek duruma geleceksiniz. En azından benim fikrim bu! İnsan kurtulmaya debelendikçe daha çok batıyor ve artık kurtulmaya çalıştığı her ne ise bunu obsesyon haline dönüştürmüş olarak yaşıyor. Daha doğrusu bunalıyor.

Halbuki kurtulmak istediğiniz ne varsa bunların ne olduğunu anlamak, anlayabilmek için çalışmak, kurtulmaya çalışmaktan daha etkili bir yöntem olacaktır.

Özellikle hayatınızda ve kendinizde değişiklik yapmak için öncelikle değiştirmek istediğiniz şeyleri anlamanız gerekiyor. Çünkü bunlar sizinle birlikte boşuna bulunmuyorlar. En azından istemediğiniz şeylerin boşuna sizinle birlikte olmadığını düşünüyorum.

Böyle bir durumda bu şeyin anlamını ortaya çıkarmanız, bu şeyden gerçekten kurtulmanıza yardımcı olacak. Üstelik kurtulmaya çalıştığınız şeyi anlayacaksınız da.
Yazarın Tüm Yazıları