Hürriyet haberlerinden geri kalma, tüm aboneliklerini yönet ve abone ol.
BÜLTENLERİNİ YÖNETVe karşınızda, göz alıcı turuncusu ve hafif lezzetiyle 7’den 70’e herkesin gönlüne taht kuran, sonbaharın efsane lezzeti; kabak tatlısı!
u hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin...
Değerli okurlarım ve lezzetsever dostlarım; bugün sizleri, biz torunlarına geniş bir lezzet seçkisi bırakan Osmanlı saray mutfağına ait en özel tatlarından biri ile buluşturmak istiyorum: kayısılı yahni… Dünya tarihinin en önemli ve en güçlü...
Sevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı...
Sevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu...
On bir ayın sultanı Ramazan’ı tüm uhrevi duygularla yaşamaya devam ederken, bu güzel ayı bir güllaç reçetesi vermeden uğurlamak istemedim sevgili lezzetsever dostlar.Zira tartışmasız geçmişte de günümüzde de Ramazan’larınolmaz olmaz lezzetidir...
Sevgili lezzetsever dostlarım... Bir Ramazan ayına daha kavuşmanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. Bir ay boyunca iftarlar yapılacak, kocaman sofralar kurulacak, o sofralara “onun da sahibi gelir” diye bir tabak fazla konacak, paylaşımlar artarken, en...
Sevgili okurlar... Bu hafta karşınıza dolu dolu bir Sri Lanka Turu ile geldim. Gördüklerimi, deneyimlediklerimi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.Evet, geçtiğimiz haftalarda rotamı; filleri, tapınakları, çay ve baharat bahçeleri,tropik...