Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Ev yapımı salçanın püf noktaları: Bu teknik sayesinde salçalar 1 yıl bozulmuyor!

Ev yapımı salçanın püf noktaları: Bu teknik sayesinde salçalar 1 yıl bozulmuyor!

Evde salça yapımı ve sonrasında muhafaza etmesi epey zahmetli bir iş olabilir. Ancak hem bu işlemi kolaylaştıracak hem de salçaların bozulmasını önleyecek teknikler bulunuyor. İşte Chef Rüzgar SÜNBÜL ile ev yapımı salçanın püf noktaları...

24.08.2024
500 yıldır varlığını sürdüren bir tatlı: Palude

500 yıldır varlığını sürdüren bir tatlı: Palude

Palude etkileşimde olduğu tüm kültürlerden kendine değerler katarken özgünlüğünü korumayı başarmış yüksek mutfak kültürümüzün Osmanlı Sarayları ihtişamında İstanbul’da yaşatılması,modern zamanlarımızın başlangıncının ve mutfağımızın en görkemli...

17.08.2024
Dört Farklı Yöreden! Evde patlıcan nasıl kurutulur? Kışlık patlıcan kurutmanın püf noktaları

Dört Farklı Yöreden! Evde patlıcan nasıl kurutulur? Kışlık patlıcan kurutmanın püf noktaları

Şef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak...

13.08.2024
Aşure Tarifi, Malzemeleri ve Tarihçesi: Ev yapımı aşure nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Aşure Tarifi, Malzemeleri ve Tarihçesi: Ev yapımı aşure nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Aşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar,...

16.07.2024
Rüzgar Sünbül ile ev yapımı pestil tarifleri: Evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur?

Rüzgar Sünbül ile ev yapımı pestil tarifleri: Evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur?

Sevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel...

11.07.2024
Kurban Bayramı sonrası beslenme nasıl olmalı? İşte, bayram sonrası doğru beslenme tüyoları...

Kurban Bayramı sonrası beslenme nasıl olmalı? İşte, bayram sonrası doğru beslenme tüyoları...

Kurban Bayramı boyunca et ağırlıklı olarak beslenmenin ardından 'Bayram sonrası beslenme nasıl olmalı?' sorusu sağlıklı beslenme açısından büyük önem taşıyor. HÜRRİYET ve LEZİZZ bu süreçte dengeli ve düzenli beslenmenin metabolizmayı toparlamaya...

25.06.2024
Kurban kavurma tarifi: Kavurma kaç kalori, lokum gibi yumuşak kavurma nasıl yapılır, nasıl saklanır?

Kurban kavurma tarifi: Kavurma kaç kalori, lokum gibi yumuşak kavurma nasıl yapılır, nasıl saklanır?

Daha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları...

13.06.2024
Rüzgar Sünbül ile Hamaylı Tarifi

Rüzgar Sünbül ile Hamaylı Tarifi

İlibada Afyonkarahisar ve çevresinde doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Bahar aylarında doğadan toplanır ve dolma yapımında kullanılır. İlibada dolması genelde toplu olarak hazırlanır ve öğlen yemeklerinde köy/mahalle sakinlerinin toplandıkları...

11.06.2024