Koray Günyaşar
Lezizz YazarıKoray Günyaşar
Dün çocukluk sofralarında mevsimin ilk meyvesini tattı, en güzel ev yemeklerini yedi, en güzel restoranlara götürüldü. Bugün ise dünyanın en etkili topluluklarından biri Mide Lobisi'nin kurucusu olarak 100 ülkenin mutfağında gezinen, festival-restoran konseptleri tasarlayan, görmediğimiz şehirlerin, girmediğimiz dükkanların lezzetlerini avlamaya çıkan bir "gurman" olarak hayatına devam ediyor.

Tüm Yazıları


Kapanan dükkanların hangilerini özlediniz?

Kapanan dükkanların hangilerini özlediniz?

Çocukluğum belki de güzel anılarla dolu olduğundan, çocukluk döneminde yediğim yemekler de hafızamda hep güzel kalmıştır. Bunda rahmetli anneannemin yaptığı mükemmel dolmalar, etli ekmekler, mantılar ve kol börekleri de önemli rol oynuyor tabii… Ama...

17.09.2020
Tatil yöresi gastronomisi ve hayal kırıklığının kökeni

Tatil yöresi gastronomisi ve hayal kırıklığının kökeni

Dalyan, bence Türkiye’nin en özel yerlerinden biri… Arkada berrak sularıyla Köyceğiz Gölü, önünde kanalları, kanal sonucu açıldığı; Bülent Ortaçgil’in de “ayrı düşmüşüz, yan yana” diyerek betimlediği “kafa karışıklığı” bazlı doğal güzellik “Dalyan...

03.09.2020
Masterchef Türkiye 2020: Vedat Milor haklıydı

Masterchef Türkiye 2020: Vedat Milor haklıydı

Vedat Milor, geçtiğimiz haftalarda YouTube’da “Rehber” adını verdiği ve “Bir Gastronomi Belgeseli” olarak nitelendirdiği bir video yayınladı. Edebiyat atıflarından tema seçimine kadar baştan sona severek izlediğim bir belgesel oldu. Başta Vedat Milor...

28.08.2020
Hayali yarım ekmek dönerimi ısırırken…

Hayali yarım ekmek dönerimi ısırırken…

“Turboya al turboya…”

25.04.2020
Tavuk döner dosyasını açıyorum!

Tavuk döner dosyasını açıyorum!

Her zaman et döner üzerine yazıp çizecek halimiz yok ya! Öğrencinin dostu, dar gelirlinin kurtarıcısı, üst gelirlinin “suçlu zevki” tavuk döner üzerine de birkaç kelam edelim…

29.02.2020
Kruvasan günleri

Kruvasan günleri

Yumurta, zeytin, beyaz peynir, bal, kaymak, sucuk, domates gibi ilk 11’i yüksek profilli elemanlardan kurulu Türk sabah kahvaltısının İstanbul’da son zamanlarda çok ciddi bir rakibi var: Kruvasan (croissant)

24.02.2020
Emitt'te bu yıl odak gastronomi turizmiydi

Emitt'te bu yıl odak gastronomi turizmiydi

Bundan yıllar önce, tatil seçimindeki tek kriter güzel deniz ve bol güneşti. Turizm acentelerinde bulunan broşürler aracılığıyla gidilecek yerler seçilir; deniz ve güneş tatili yapılır, geri dönülürdü. Kış turizmi sadece belli bir kesimin...

24.02.2020
Ekonomik döner zincirlerinden daha fazla verim alma rehberi

Ekonomik döner zincirlerinden daha fazla verim alma rehberi

2020’nin ilk yazısından herkese merhaba! Her gün döner yiyebilecek kapasitede bir insan olarak herkese en sevdiği yemeği tüm yıl boyunca sıkılmadan tüketebileceği bir yıl diliyorum!

08.02.2020