Geriİncili Gastronomi Rehberi Serinleten Tariflerde Bugün: Limonata
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Serinleten Tariflerde Bugün: Limonata

Serinleten Tariflerde Bugün: Limonata

Ev yapımı limonatanın verdiği lezzeti herhangi bir yerde yakalamak zor. Serinliğe çok ihtiyacımız olan bu günlerde ‘’Limonata nasıl yapılır?’’ öğrenelim mi?

Ev yapımı limonata için 6 adet büyük boy limona, 1 adet portakala, 1su bardağı toz şekere, sıcak-soğuk suya ve taze naneye ihtiyacınız var. Limon ve portakalların kabuklarını rendenin iri tarafıyla bir kaba rendeleyerek işe başlayabilirsiniz. Limon kabuklarının üzerine şekeri ilave ederek bu karışımı elinizle iyice ovun. Üzerine sıcak suyu dökün ve şekerin erimesini bekleyin. Kabukları rendelenmiş bir şekilde bekleyen limon ve portakalların suyunu sıkıp diğer şekerli karışıma ilave edin. Bu karışımı süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğutmaya bırakın.

Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

False