Öllüğün körü ne demek, nasıl yapılır? Öllüğün körü isminin hikayesi
Öllüğün körü yemeği görüntüsünün yanı sıra ismiyle de merak ediliyor. Erişte ile yapılan öllüğün körü yemeğinin bir ortaya çıkış hikayesi var. Peki, öllüğün körü ne demek, nasıl yapılır? İşte öllüğün körü isminin hikayesi
Öllüğün körü yemeği Ankara yöresine ait bir yemektedir. İddiaya göre erişteyi bir yandan, kıymayı diğer yandan pişiren birine komşusu ısrarla ne yaptığını sorar. İşi çok fazla olan kişi ise cevap verecek fırsat bulamaz. Komşusunun ısrarlı sorusuna en sonunda dayanamaz ve "öllüğün körü" der. Bu yemek her yapıldığında bu sözle anılır.
Öllüğün Körü Malzemeleri
2 kilogram erişte
• 4 çorba kaşığı yağ
• 250 gram kıyma
• Tuz
Öllüğün Körü Nasıl Yapılır
Erişte kaynayan suya atılıp pişirilir ve kevgirde süzülür. Tepsiye kavrulmuş kıyma yayılır, üzerine süzülmüş erişteler konularak yağlanıp fırında pişirilir. Ters çevrilerek kare porsiyonlara bölünüp servis yapılır.