MasterChef'te Uluslararası tavuk yemekleri gecesi! Yunan mutfağından avgolemono çorbası tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef Uluslararası tavuk yemekleri ile izleyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Bu yemeklerden biri de Yunan mutfağından 'Avgolemono çorbası' oldu. Peki, Yunan usulü avgolemono çorbası nasıl yapılır? İşte, Avgolemono çorbası tarifi ve malzemeleri...
Yunanistan mutfağı yemeklerinden avgolemono çorbası sofralarımıza geliyor. Yunan usulü limonlu tavuk çorbası olan bu özel tat, kolay yapımı ve malzemeleriyle bizim mutfağımızdaki tavuk suyu çorbaya çok benziyor. Peki, avgolemono çorbası tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte yunan usulü avgolemono çorbası tarifi detayları...
AVGOLEMONO ÇORBASI MALZEMELERİ
6 çorba kaşığı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiyesi İçin:
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu
2 adet yumurta
Karabiber
Tuz
AVGOLEMONO ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve yıkanmış pirinçleri ekleyin. Pirinçler pişince, yağını, tuz ve karabiberi de ekleyin. Ardından terciyesini hazırlamaya başlayın. Terbiye için, limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın, sıcak çorbadan alarak terbiyeye azar azar alarak ısıtın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Terbiyeyle özdeştiğinde altını kapatın ve limon kabuklarını serperek servis edin. Afiyet olsun...