Geriİncili Gastronomi Rehberi Kışlık Domates Hazırlarken Bunlara Dikkat Etmelisiniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kışlık Domates Hazırlarken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Kışlık Domates Hazırlarken Bunlara Dikkat Etmelisiniz

Yaz mevsiminin armağanı domatesleri kışın taze olarak bulmak imkânsız. Bunun için domatesleri kışa hazırlamanın tam vakti. Peki kışlık hazırlıklarda başı çeken domatesi nasıl hazırlayacak, nasıl saklayacağız? 

 

Domatesleri rendelemek ya da küp küp doğramak arasındaki tercih sizin. Kaynatacağınız tencerenin içerisine zeytinyağı, karabiber ve nane ekleyebilirsiniz. Arzuya göre sarımsak da ekleyin. Lezzet verecektir.

Menemenlik olarak yapacaksanız domatesleri eklemeden önce yeşil biberleri kavurmayı unutmayın. Domatesleri 10 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Tüm aşamalarda hijyen en çok dikkat etmeniz gereken konuların başında geliyor. Cam kavanozlar kullanımdan önce 15-20 dakika kaynatılmalı. Kavanoz kapaklarının da paslı olmamasına dikkat etmelisiniz. Mümkünse konserve hazırlanırken yeni kapak alınmalı ve bu kapaklar kaynatılmalı. Kaynattığınız domatesleri sıcak olarak kavanozlara koyun ve kapağını hemen sıkıca kapatın. Tüm sosu bu şekilde kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra kavanozları ters çevirin ve üzerlerini bir bezle örtün. Soğuyan kavanozları güneş görmeyen bir yerde bekletin.

 

False