Kestane ile hazırlanacak en güzel tariflerden biri! Kütük pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Kütük pasta tarifi, asıl adıyla Buche de Noel, yılbaşı gibi özel günlerin en güzel lezzetlerinden biri. Kış aylarının vazgeçilmezi kestaneyle hazırlanan bu tatlı, büyük küçük herkes tarafından çok beğenilecek. Görünümü de lezzeti de ayrı güzel. Peki evde kolay ve pratik kütük pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapılış aşamaları...
Kütük pasta tarifi yapımı oldukça pratik. Kestaneyle hazırlanan bu nefis tatlı sofranın yıldızı olacak. Denemek isteyenler kolay kütük pasta tarifi ve yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
KÜTÜK PASTA TARİFİ MALZEMELERİ
1 kilogram kestane
500 gram ince çekilmiş fındık
300 gram pudra şekeri
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu krem şanti
Süslemek için:
Beyaz çikolata
KÜTÜK PASTA NASIL YAPILIR?
İlk olarak kestaneleri haşlayın.
Kabuklarını soyup küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
Ardından ince çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun.
Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin.
Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın.
Soğuyan pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve bir çatal yardımıyla çizikler atarak kütük şekli verin.
İki saat daha buzdolabında dinlendirin.
Üzerini ince doğradığınız beyaz çikolata ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun...