GeriMutfak Tüyoları KEPSE PİLAVI TARİFİ: Hatay usulü kepse pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

KEPSE PİLAVI TARİFİ: Hatay usulü kepse pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

KEPSE PİLAVI TARİFİ: Hatay usulü kepse pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Hatay mutfağında özellikle davetlerde ve özel günlerde yapılan kepse pilavı ülkemizin her bölgesinde oldukça sevilir. Aslında Arap mutfağından gelen kepse pilavı etli ya da tavuklu hazırlanabiliyor. Peki, Hatay usulü kepse pilavı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kepse pilavı tarifi ve yapım aşamaları...

İçeriğinde domates, kırmızı biber, havuç, sarımsak gibi sebzeler ile tarçın, zencefil, safran gibi baharatlar olan kepse pilavı yasemin pirinciyle yapılıyor. Yapımı zahmetli gibi görünse de damak çatlatan lezzetine değiyor. İşte, Hatay usulü kepse pilavı nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...

KEPSE PİLAVI MALZEMELERİ

Bir miktar tereyağı

1 kilogram tavuk eti

1 adet soğan

5 diş sarımsak

100 gram domates püresi

3 adet orta boy domates

2 adet orta boy havuç

2 adet karanfil

Yarım çay kaşığı muskat, kimyon, kişniş, tuz ve karabiber

1 adet tavuk bulyon

2 bardak yasemin pirinci (tercihen baldo pirinci de olabilir)

Bir avuç kuru üzüm

Yarım bardak kavrulmuş badem

KEPSE PİLAVI NASIL YAPILIR?

İlk olarak derin bir tencerede tere yağını eritin. Sonra doğradığınız tavuk parçalarını, soğan ve sarımsakla birlikte, soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu malzemelerin üzerine domates püresini de ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Küp küp doğranan domatesleri, havucu, baharatları, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyin.

Bu şekilde 5-6 dakika kaynatmaya devam edin. Üstüne suyu ve bulyonu ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağı kapalı halde pişirin.

Sonrasında pirinci ekleyip yarım saat kadar pişirin.

Yarım saat kaynayan tencereye son 5 dakika kala kuru üzümleri ekleyin. Bu aşamadan sonra pilav hazır hale gelir.

Pilavı geniş servis tabağına boşaltıp bademlerle süsleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.

False