GeriMutfak Tüyoları Kandil simidi tarifi ve yapılışı: Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kandil simidi tarifi ve yapılışı: Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi malzemeleri

Kandil simidi tarifi ve yapılışı: Kandil simidi nasıl yapılır? İşte kandil simidi malzemeleri

Kandil simidi tarifi ve malzemeleri araştırılan konular arasında bulunuyor. Müslümanlar her yıl kandil günlerinde kandil simidi alıyor veya evlerinde kendileri yapıyorlar. Mevlid Kandili’nde evlerinde bu yiyeceği yapmak isteyenler, ‘Kandil simidi nasıl yapılır?’ sorusuna yanıt aramaya başladılar. İşte en güzel mahlepli veya mahlepsiz kandil simidi tarifi…

Kandil simidi tarifi, Mevlid Kandili’nin gelmesi ile beraber araştırılıyor. Mevlid Kandili 2020 yılında 28 Ekim’de yani bugün idrak edilecek. Müslümanlar her yıl kandil tarihlerinde kandil simidi yapıyor veya satın alıyorlar. Kandil simidini isterseniz mahlep kullanarak isterseniz de mahlep kullanmadan yapabilirsiniz. Peki kandil simidi nasıl yapılır? İşte evde yapabileceğiniz kandil simidi tarifi…

KANDİL SİMİDİ TARİFİ VE MALZEMELERİ

Kandil simidini isterseniz mahlep kullanarak isterseniz de mahlep kullanmadan yapabilirsiniz. Aşağıdaki iki farklı kandil simidi tarifi yer alıyor.

Malzemeler:

Mahlepli kandil simidi tarifi malzemeleri 4,5 su bardağı un, 125 gram eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1,5 çay bardağı sulu yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı şeker, yumurta ve susamdır.

Yapılışı:

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın. Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kandil simidi tarifi ve yapılışı: Kandil simidi nasıl yapılır İşte kandil simidi malzemeleri

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler:

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı yoğurt

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1,5 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için:

1 yumurta beyazı

Susam

Çörek otu

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Ardından un ve kabartma tozu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp çay bardağının ağzını kullanarak yuvarlaklar kesin. Yuvarlakların ortalarını da şişe kapağı ile kesin. Ardından yumurta beyazına ve susama bulayın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

False