GeriMutfak Tüyoları Hint mutfağı klasiği Tikkala Masala tarifi: Tikkala Masala nasıl yapılır? İşte Tikkala Masala malzemeleri ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hint mutfağı klasiği Tikkala Masala tarifi: Tikkala Masala nasıl yapılır? İşte Tikkala Masala malzemeleri ve yapımı

Hint mutfağı klasiği Tikkala Masala tarifi: Tikkala Masala nasıl yapılır? İşte Tikkala Masala malzemeleri ve yapımı

Tikkala Masala, geleneksel Hint lezzetlerinden biri. Baharatlarıyla adından söz ettiren bu lezzet akşam sofranıza renk katacak. Tavuk eti ve çeşitli baharatlarla hazırlanan sosuyla Tikkala Masala'yı çok beğeneceksiniz. Peki Tikkala Masala nasıl yapılır? İşte bir Hint mutfağı klasiği olan Tikkala Masala tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Tikkala Masala hem tadı hem de görünümüyle seveceğiniz bir lezzet. Yumuşacık tavuk ile lezzetli sosun buluştuğu bu yemeği yiyenler bir tabak daha isteyecek. Farklı bir şeyler denemek isteyenler için Tikkala Masala tarifi hemen aşağıda.

TİKKALA MASALA TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet kemiksiz tavuk kalça
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı tuz
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zencefil

Baharat karışımı için:

1 çay kaşığı keten tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1 adet kakule
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 çay kaşığı tane karabiber
1 adet karanfil
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 adet küçük boy kurutulmuş chili biberi
1,5 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pul biber

Hint mutfağı klasiği Tikkala Masala tarifi: Tikkala Masala nasıl yapılır İşte Tikkala Masala malzemeleri ve yapımı


TİKKALA MASALA NASIL YAPILIR?

Kalın tabanlı minik bir tavanın içerisine tane karabiber, kimyon tohumu, keten tohumu, karanfil ve kişniş tohumunu alın.

Çok kısık ateşte kokuları çıkana kadar hafifçe ısıtın.

Ardından bir havanın içerisine aktarın.

Kakulenin de tohumlarını çıkarıp içerisine ilave edin.

Zerdeçal, toz kırmızı biber, kurutulmuş chili biber ve pul biberi de ekleyerek havanda dövmeye başlayın.

Tüm baharatlar harmanlanıp toz hale gelene kadar bu işleme devam edin.

Baharat karışımını bir kavanoza alın.

Tavuklarınızı küp küp doğrayın.

Derin bir kabın içerisine süzme yoğurt, yoğurt, limon suyu, tuz ve zeytinyağını alın.

Malzemeleri çırpma teli yardımıyla çırpın.

Sarımsağı ezin ve ardından yoğurtlu karışımın içerisine zencefil ve sarımsak ekleyin, karıştırın.

Hazırladığınız baharat karışımından 1 yemek kaşığı kadar ilave edin.

Tavukları da ekledikten sonra son bir kez daha karıştırıp üzerini streç filme sararak buzdolabında yaklaşık 4 saat dinlendirin.

Daha sonra orta boy bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın.

Soğanı çok minik küpler halinde doğrayarak ilave edin.

Ardından rendelenmiş domatesi ve domates salçasını da ekleyerek güzelce karıştırın.

Domateslerin üzerine defne yaprağını da ekleyin.

Oda ısısına gelmiş kremayı karıştırarak azar azar ilave edin ve karıştırarak sosun yoğunlaşmasını sağlayın.

Bu işlem yaklaşık 15 dakikanızı alacaktır.

Ayrı bir tavanın içerisine bir miktar zeytinyağı alın.

Marine ettiğiniz tavukları bu tavaya aktarın.

Yaklaşık 10 dakika karıştırarak pişirin.

Ardından bu tavukları ocaktaki bol baharatlı sosun içerisine aktarın.

Sosla birlikte yaklaşık 15 dakika kadar kısık ateşte pişmesini sağlayın.

Piştikten sonra kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirin.

Ardından sosuyla birlikte servis edin.

Afiyet olsun..

False