GeriMutfak Tüyoları Hem pratik hem de lezzetli... Domates turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım yeşil domates turşusu tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hem pratik hem de lezzetli... Domates turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım yeşil domates turşusu tarifi ve malzemeleri

Hem pratik hem de lezzetli... Domates turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım yeşil domates turşusu tarifi ve malzemeleri

Turşu çeşitlerinin sofralardaki yer ayrıdır. Domates turşusu da onlardan biri. Yeşil veya kırmızı domateslerle hazırlayabileceğiniz bu turşuya havuç veya kereviz sapı gibi sebzeler de ilave edebilirsiniz. Peki domates turşusu nasıl yapılır? İşte domates turşusu tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

Domates turşusu, çok pratik ve bir o kadar da lezzetli. Domates turşusu yapımında genel olarak yeşil domates kullanılır. Fakat tercihe göre kızarmaya başlamış hafif olgunlaşmış domateslerle de hazırlanabilir.

DOMATES TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

5 kilogram yeşil domates
2 baş sarımsak
Bir avuç Arnavut biberi
1 litre sirke
Aldığı kadar su
1 su bardağı kadar kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu

DOMATES TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Domatesleri iyice yıkayın, ezik kısımları varsa temizleyin.

Çatalla birkaç yerinden deldiğiniz domatesleri turşu kavanozunuza yerleştirin.

Sarımsakları soyup diş diş ayırın.

Biberlerin uçlarından küçük bir kısmı kesin.

Biber ve sarımsakları da kavanoza ekleyin.

Sirkenin içine tuzu ve limon tuzunu ilave edip eritin.

Karışımı domateslerin üzerine boşaltın.

Kavanozun boş kısmını içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Turşunuzu güneş görmeyen bir yere kaldırın.

3-4 hafta içinde yenebilir kıvama gelecektir.

Afiyet olsun…

 

False