GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı parfe! Parfe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Evde kolay parfe tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı parfe! Parfe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Evde kolay parfe tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı parfe! Parfe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Evde kolay parfe tarifi ve malzemeleri

Ekranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta parfe tarifi ile çay saatlerimize konuk oluyor. Sıklıkla tercih edilen yaz tatlılarından olan parfe evde kolay yapımı ile de dikkat çekiyor. Peki, parfe nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Evde kolay parfe tarifi, malzemeleri haberimizde...

Sıcak yaz günlerinde tercih edilebilecek hem hafif hem de lezzetli bir tatlı olan parfe Gelinim Mutfakta programı ile yeniden aranan tarifler arasında yerini aldı. Dilerseniz bu nefis tatlıyı meyve ile yapabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, parfe tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

PARFE MALZEMELERİ

1 paket pötibör bisküvi

2 paket krem şanti

2 su bardağı süt

1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

1 çay bardağı damla çikolata

1 paket vanilya

Servis için;

Çilek ya da çilek sosu

PARFE NASIL YAPILIR?

Toz krem şantiyi derin bir kasede sütle karıştırın ve kıvamı koyulaşana kadar çırpın.

Vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha çırptıktan sonra krem şantiyi kenara alın.

Bisküvileri elinizle küçük parçalara ayırın ve krem şantinin üzerine ekleyin.

Ardından fındık ve damla çikolataları da ilave edin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Herhangi bir kek kalıbına streç film serip tüm malzemeyi kalıba aktarın.

Üzerini düzeltip streç filmle kaplayın ve kalıbı 4-5 saat buzdolabında bekletin.

Ardından çıkarıp tatlınızı dilimleyerek ve üzerine çilek parçacıkları ya da çilek sosu dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False