GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi: Muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Bursa'ya özgü hemen hekes tarafından sevilen Kemalpaşa tatlısı bu kez muhallebili versiyonuyla çay sohbetlerinize geliyor. Şerbetli tatlılarımızdan olan Kemalpaşayı biraz daha hafif bir tat haline getirmek istiyorsanız, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi tam size göre olabilir. Peki, muhallebili Kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır? İşte muhallebili Kemalpaşa tarifi ve malzemeleri...

Hem hafif hem lezzetli bir tatlı olan muhallebili Kemalpaşa, şerbetli tatlıları daha hafif şekilde tüketmek isteyenlerin favorisi olacak. Peki, muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? İşte, tarifin detayları...

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA MALZEMELERİ

1 paket Kemalpaşa

3 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için:

1,5 litre süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

2 çorba kaşığı buğday nişastası

6 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı Hindistan cevizi

1 paket vanilya

Üzeri için:

1 poşet krem şanti

1,5 su bardağı süt

Antep fıstığı

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA YAPILIŞI

Tencereye şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şeker eriyip biraz kaynayınca Kemalpaşaları içine bırakın. Büyük ve yayvan bir tencere kullanırsanız çok daha rahat pişecektir. Orta ateşte karıştırmadan arada tencereyi sallayarak Kemalpaşaların pişmesini sağlayın.

Bir taraftan muhallebisi için Hindistan cevizi hariç malzemeleri bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin, biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın. Ilınana kadar ara sıra karıştırın üzeri kabuk tutmasın.

Pişen Kemalpaşaları tepsiye dizin. Üzerine kalan şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra ılınan muhallebiyi dökün. Tamamen soğuduktan sonra krem şanti ve sütü çırpıp üzerine dökün en son Antep fıstığı veya istediğiniz bir malzeme ile süsleyin.

 

False