Yılbaşı menüsü için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu'ndan nefis yemek tarifleri
Bu yıl koronavirüs tedbirleri sebebiyle herkes yeni yıla kendi evinde girecek. Dolayısıyla yılbaşı için güzel bir sofra kurmanın önemi biraz daha artacak. Bu nedenle herkes lezzetli ve pratik yılbaşı yemekleri arayışına başladı bile. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu da sizin için yılbaşı sofranızı süsleyecek nefis tarifler hazırladı. İşte mezesiyle tatlısıyla yılbaşı önerilerimiz...
Instagram: @selmamollaoglu
Pancar çorbası tarifi
Rengi ve tadıyla sofralarınıza çok yakışan nefis bir çorba tarifimiz var: Pancar çorbası. Oldukça da besleyici bir çorba olan pancar çorbasını mutlaka siz de denemelisiniz. Üzerine isteğe göre taze nane, krema, kaşar rendesi ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Fıstıklı humus tarifi
3 dakika nefis bir meze hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız 'evet'se sizi fıstıklı humus tarifimize alalım. Dolmalık fıstığın lezzet kattığı bu nefis humus, geleneksel lezzetlerden hoşlananlar için vazgeçilmez olacak. Afiyet olsun...
Portakallı pilav tarifi
Portakal aromasını sevenler için güzel bir pilav tarifimiz var. Tadı iç pilava benziyor ama kış aylarının altın topu portakal bu pilava enfes bir tat katıyor. En önemli püf noktası ise portakalın ekşi olmamasına dikkat etmek. Bu tarife herkes bayılacak...
Cennet hurmalı damla sakızlı muhallebi tarifi
Sütlü tatlılar hem pratik hem de hafif oldukları için sofralarımızın vazgeçilmezi. Üstelik neredeyse her yemekten sonra da keyifle tüketilebiliyorlar. Cennet hurmasının lezzet kattığı bu damla sakızlı muhallebiyi siz de çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun...
Çam ağacı pastası tarifi
Yeni yıla girildiğinde güzel bir pasta kesmek adettendir. Bu pastaların yılbaşına yakışır güzellikte olması da şarttır. Genelde yılbaşında kütük pastalar hazırlanır ama bu kez biz size göz alıcı güzellikte bir çam ağacı pastası tarifiyle geliyoruz. Yeni yılda umutlarınız çam ağacı gibi hep yeşil kalsın diye... Mutlu yıllar...