Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv, Zomato
Yemeği en az annenizinki kadar güzel olan kuru fasulyeciler
Türkiye'de en iyi kuru fasulyeyi yiyebileceğiniz 12 adres...
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan kuru fasulyenin tadına doyum olmaz. Etli ya da etsiz fark etmez, bu geleneksel yemeğimizin yanına pirinç veya bulgur pilavı da geldi mi tadına doyum olmuyor. Kıymalı, pastırmalı veya sucuklu da yapılabilen kuru fasulyeyi sevmeyen var mı? Peki kuru fasulyenin en iyisini kim yapar? Birinci sırada anneniz, sonrasında ise Türkiye’nin en ünlü kuru fasulyecileri…
Boğaziçi Lokantası - Ankara
Ankara Ulus'ta bulunan Boğaziçi Lokantası, 1956 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Etli ve etsiz olarak servise sunulan kuru fasulyeler her damak tadına hitap eden bir lezzete sahip.
Ankara Ulus'ta bulunan Boğaziçi Lokantası, 1956 yılından beri hizmet vermeye devam ediyor. Etli ve etsiz olarak servise sunulan kuru fasulyeler her damak tadına hitap eden bir lezzete sahip.
Fasuli Lokantaları - İstanbul
Karaköy'de bulunan Fasuli, ev yemekleri konusunda şehrin en başarılı restoranlarından biri. Kuru fasulyesi ile dillere destan bir lezzet sunan mekan tereyağında pişirilen mis gibi kuru fasulyeleri turşu ile servis ediyor.
Karaköy'de bulunan Fasuli, ev yemekleri konusunda şehrin en başarılı restoranlarından biri. Kuru fasulyesi ile dillere destan bir lezzet sunan mekan tereyağında pişirilen mis gibi kuru fasulyeleri turşu ile servis ediyor.
Kardeşler Lokantası - İstanbul
İstanbul'un ev yemekleri ile en meşhur restoranlarından biri olan Kardeşler Restoran kuru fasulyesi ile de pek çok müdavime sahip. Kemerburgaz'daki mekanda etli olarak servis edilen kuru fasulye damaklarda leziz bir tat bırakıyor.
İstanbul'un ev yemekleri ile en meşhur restoranlarından biri olan Kardeşler Restoran kuru fasulyesi ile de pek çok müdavime sahip. Kemerburgaz'daki mekanda etli olarak servis edilen kuru fasulye damaklarda leziz bir tat bırakıyor.
Çömlek Çamlıca - İstanbul
Karadeniz mutfağından en sevilen lezzetleri Üsküdar'a taşıyan mekanda ispir kuru fasulyesini çömlekte yapılıyor. Tadı damaklarda kalan bir lezzet sunan kuru fasulyenin yanında mekanda pirinç pilavının tadına bakabilir ve üstünde de nefis bir fırın sütlaç ziyafeti çekebilirsiniz.
Karadeniz mutfağından en sevilen lezzetleri Üsküdar'a taşıyan mekanda ispir kuru fasulyesini çömlekte yapılıyor. Tadı damaklarda kalan bir lezzet sunan kuru fasulyenin yanında mekanda pirinç pilavının tadına bakabilir ve üstünde de nefis bir fırın sütlaç ziyafeti çekebilirsiniz.
Lale Lokantası - Rize
42 yıldır Çayeli’nin meşhur kuru fasulyesini aynı tatla hazırlıyorlar. İspir veya Kelkit fasulyesi bol tereyağı ve kuşbaşı etle dört saat kısık ateşte pişerek sofraya geliyor. Sütlacı da mutlaka tadın.
42 yıldır Çayeli’nin meşhur kuru fasulyesini aynı tatla hazırlıyorlar. İspir veya Kelkit fasulyesi bol tereyağı ve kuşbaşı etle dört saat kısık ateşte pişerek sofraya geliyor. Sütlacı da mutlaka tadın.
Tarihi Kısıklı Fasulyecisi - İstanbul
1920’de Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulan Üsküdar'daki bu mekân, 1938’de kuru fasulyeci olmuş. Fasulye gaz yapmaması için özel bir işlemden geçirilip, taş fırında ve toprak güveçte pişiriliyor.
1920’de Agop Bey tarafından tatlıcı olarak kurulan Üsküdar'daki bu mekân, 1938’de kuru fasulyeci olmuş. Fasulye gaz yapmaması için özel bir işlemden geçirilip, taş fırında ve toprak güveçte pişiriliyor.