Tepsisi 60 TL'den günde 300 tepsi satılıyor: Fıstık Bombası
Adana'da bir girişimci 'Fıstık Bombası' adını verdiği tatlıyı piyasaya sürdü. Kısa süre içinde büyük ilgi gören 'Fıstık Bombası'nın görüntüsü de lezzeti de dillere destan.
Gaziantep’te 11 yıl tekstil sektöründe çalışan ve bu süre içerisinde tatlıcılık mesleğine ilgi duyan Şimşek Korkmaz, memleketi Adana’ya gelerek ‘Fıstık Bombası’ adlı tatlıyı üretip, satmaya başladı. Korkmaz, kent halkının bu tatlıya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Zamanla neredeyse tüm tatlıcıları gezdiğini ve gözlem yaptıkça bu işe girmek istediğini dile getiren Korkmaz, "11 yılın sonunda radikal bir karar alarak tekstil kariyerimi bıraktım ve Adana’ya döndüm. Yıllar içinde üzerinde çalıştığım ‘Fıstık Bombası’ isimli tatlıyı üretmeye başladım" dedi.
Adanalıların ‘Fıstık Bombası’nı çok sevdiğini söyleyen Korkmaz, İzmir ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu kentlerden çokça sipariş aldığını belirtti.
Korkmaz, "Biz bu işi maddi kazançtan önce Adana’mızın adını duyurmak için yapıyoruz. Amacım, bu tatlıyı Türkiye’nin her yerinde yedirebilmek ve Adana’nın sadece kebapta başarılı olmadığını, gerçekten bir tatlı şehri olduğunu gösterebilmektir. Küçücük bir kâr marjı katarak, sadece başarıya odaklandım" diye konuştu.