Tadına doyulmaz hafta sonu kahvaltıları için şans vermeniz gereken hamur işi tarifleri
Hafta sonu kahvaltısı birçok kişi için tören niteliğinde. Zengin kahvaltı sofralarına oturunca bir daha kalkmak istemiyoruz. Bu masaları güzelleştiren lezzetlerin başında da fırından yeni çıkmış sıcacık hamur işleri geliyor. Siz de bizimle aynı fikirdeyseniz, bu hafta sonu kahvaltısında bu lezzetlere bir şans verin.
Dereotlu poğaça tarifi
Çay saatlerinin aranan lezzeti poğaçayı bir de dereotlu deneyin. Dereotunun iştah açıcı nefis kokusu herkesi etkileyecek. Dereotu sevmeyenlerin bile yemek isteyeceği bu poğaça hem doyurucu hem de oldukça sağlıklı. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte misafirlerinizin sizden tarifini isteyeceği, kıyır kıyır dereotlu poğaçanın malzemeleri ve hazırlanışı…
Peynirli kaşık dökmesi tarifi
Krep, pancake, akıtma gibi lezzetler, kahvaltılarda çok seviliyor ve çok sık tüketiliyor. Şimdi bu ekibe bir de kaşık dökmesi katılıyor. Her zaman dolabınızda bulunan malzemelerle, birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu kahvaltılık herkesi mutlu edecek.
Mayasız hamur kızartması tarifi
Hamur kızartması özellikle hem kolayca hazırlanabilmesi hem de her damak zevkine uygun lezzetiyle, özellikle kahvaltılarda çok tercih ediliyor. Hele bir de mayasız olursa hazırlanma süresi de iyice kısalıyor. Bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.
Sucuklu el açması poğaça tarifi
Kahvaltı denince birçoğumuzun aklına sucuk ya da sucuklu yumurta gelir. Peki o kahvaltı kraliçesi sucuğu nefis bir poğaçanın içine yerleştirmeye ne dersiniz? Emin olun lezzeti de görüntüsü de sizi pişman etmeyecek...
Otlu poğaça tarifi
Kahvaltılarda yeşillik olmazsa olmaz. İçi taze nane, maydanoz, dereotu ve rokayla dolu bu nefis poğaça, yeşillikle hamur işini bir araya getirmek için en doğru tariflerden biri. Görüntüsüyle de herkesi mutlu edecek bu poğaçayı mutlaka sofranızda misafir edin.
Broiche ekmeği tarifi
Canınız kahvaltıda bir değişiklik istiyorsa lezzetli bir Fransız ekmeği yapmaya ne dersiniz? İçinde bol yumurta ve tereyağı da bulunan bu ekmek, özellikle reçelle birlikte yendiğinde enfes oluyor. İşte brioche tarifi...
Pişi tarifi
Bir pazar sabahına pişi kokularıyla uyanmak herkesin hayalidir. Kalabalık kahvaltıların değerli lezzeti pişi kapanın elinde kalıy. Çeşitli yörelerde lokma, hamur kızartması gibi pek çok isimle anılsa da en bilinen adı pişi. Peki ekmek yerine de tüketebileceğiniz pişi nasıl yapılır? Serpme kahvaltılarda yemeye doyamadığınız pişiyi evde yapmak için sizlere basit bir tarif…
Evde ekmek tarifi
Pandemi döneminde yapılan kısıtlamalar evde ekmek yapmayı alışkanlık hale getirdi. Kısıtlamalar bitmesine rağmen ev yapımı ekmeğin lezzeti sizi tekrar mutfağa sokacak. İçine koyacağınız farklı malzemelerle ekmeğinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki kokusu evinizi mis gibi saracak ve kahvaltılarınızı şenlendirecek ekmek evde nasıl yapılır? Sofraların vazgeçilmezi ekmeği kolayca yapabilmek için size çok kolay bir tarif…
Simit tarifi
Hem ayak üstü atıştırmalık olarak, hem de hafta sonu kahvaltılarının çıtır lezzeti olarak gönüllere taht kuran sıcak bir simite kimse hayır diyemez. Sokakların dört bir köşesinde ‘sıcak simit’ diye bağıran satıcıların yanından almadan geçmek ne mümkün. Peki çayın en iyi arkadaşı olan simit evde nasıl yapılır? Arasına koyacağınız domates, salatalık ve peynirle muhteşem bir kahvaltı olan simit tarifi…
Haşhaşlı gözleme tarifi
Haşhaşlı gözleme, Orta Anadolu’da Afyon, Eskişehir civarlarında çok sık yapılan ve çok sevilen bir hamur işi. Nefis haşhaşın bol miktarda yağ ile bir araya gelmesiyle çıtır çıtır bir kıvama kavuşan haşhaşlı gözleme yaparken biraz uğraştırsa da yerken her şeye değiyor. Siz de bu yöresel lezzeti evinizde yapıp tatmak isterseniz gerekli malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
Kabarcık tarifi
Kahvaltılarda ve çay saatlerinde kızarmış hamur işlerinden kesinlikle vazgeçemiyoruz. Ancak pişi gibi mayalı hamur işlerinin yapım aşamaları biraz teferruatlı olduğundan ve zaman aldığından, bu lezzetlerin keyfini her zaman çıkaramıyoruz. Sizin için kısa sürede yapılabilecek, kolay bir hamur işi tarifimiz var: Kabarcık. Yağda pişmesine rağmen hiç yağ çekmeyen kabarcık tarifimiz aşağıda. Bu hafta sonu mutlaka deneyin…
Kıymalı gözleme tarifi
Gözleme Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Evde de sokakta da yapılan gözlemenin en leziz hali de el açması yufkayla ve kıymayla yapılıyor. Kıymayı kavurup gözleme yapmayı tercih edenler olmakla birlikte biz bugünkü tarifimizde çiğden gözleme yaptık çünkü çiğ kıyma yufkanın üzerine daha iyi dağılıyor. Denemek isterseniz tarifimiz hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun…