Sünger gibi kabaran kek için mutlaka deneyin! İşte puf puf kabaran kek yapmanın püf noktaları...
Beş çaylarının vazgeçilmezi keklerin genellikle kabarmamasından şikayet edilir. Ayrıca oldukça kolay bir hamur işi olsa da yapışmaması ve kabarması için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Sünger gibi kekiniz olsun, misafirleriniz hayran kalsın, keki en çok ne kabartır merak ediyorsanız, işte puf puf kabaran kek püf noktalar...
En çok sevilen beş çayı tariflerinden keklerin genellikle kabarmaması gibi bir sorunu vardır. Ayrıca oldukça kolay bir hamur işi olsa da yapışmaması ve kabartması için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Peki, keki en çok ne kabartır? Kekin kabarması için püf noktalar...
FIRIN TEPSİSİNE SU KOYUN
Kekin kabarması için bu tüyo çok bilinmez. Tıpkı fırın sütlaç yapar gibi kek kalıbını su koyduğunuz tepsinin üzerine yerleştirin. Ancak kekin su almamasına dikkat edin. Böylelikle buharda pişen kek sünger gibi olacaktır.
UNU ELEYİN
Unu eleyerek koymakta kekin kabarmasını sağlar. Un, kabartma tozu, şekerli vanilin gibi kuru malzemeleri mutlaka elekten eleyerek ekleyin. Elemek, unun havalanmasını sağlıyor. Böylelikle diğer malzemelerle daha kolay bütünleşiyor!