Sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri | MasterChef sakala çarpan çorbası hangi yöreye ait, nasıl yapılır?
MasterChef’in 30 Ağustos Çarşamba akşamı yayınlanan bölümünde yöresel lezzetlerden birisi olan sakala çarpan çorbası yapıldı. Ekran karşısındaki izleyiciler de sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri ile ilgili araştırmalara başladı. Özellikle Afyon yöresinde yaygın olarak tüketilen bir lezzet olan sakala çarpan çorbası birçok Anadolu şehrinde yapılır. Peki, MasterChef sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Sakala çarpan çorbası tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Özellikle mutfağa ilgi duyan kişilerin büyük bir dikkatle takip ettiği MasterChef All Star’ın 30 Ağustos Çarşamba akşamı yayınlanan bölümünde yöresel lezzetler pişirildi. Sakal çarpan çorbası tarifi de bu lezzetler arasında yer aldı. İşte MasterChef sakala çarpan çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı!
SAKALA ÇARPAN ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Sakala çarpan çorbası yapılışı için; mercimekler yıkanır, haşlanır ve suyu süzülür. Ayrı bir yerde ince ince doğranan soğan, iki yemek kaşığı yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur. Un katılarak bir iki defa daha çevrilir. Mercimek, tuz ve et suyu eklenir. Kaynayınca ev makarnası ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir. İki yemek kaşığı yağ bir tavada eritilir içine nane eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir.
Not : Ev makarnası yerine yarım su bardağı şehriye de kullanılabilir. Arzu edilirse nane yerine limon ilave edilebilir.