Patates nasıl kızartılır? Çıtır çıtır patates kızartması için öneriler
Patates kızartması, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar günün her öğünü zevkle tüketiliyor. Ancak çıtır çıtır olunca tadına doyum olmuyor. Mutfağınızda uygulayabileceğiniz birkaç yöntemler çıtır çıtır patates kızartması yapabilirsiniz. Peki patates nasıl kızartılır? Çıtır çıtır patates kızartması için öneriler
Patates nasıl kızartılır?
Çıtır çıtır patates kızartması için patatesler dikkatli seçilmeli. İnce kabuklu ve altın sarısı renginde olanları tercih etmekte fayda var.
Patatesler yıkanıp dilimlendikten sonra süt dolu bir kaba alınarak birkaç saat buzdolabında bekletilebilir. Daha sonra da yıkanmadan kızartılır.
Patatesler yıkadıktan sonra suyu iyice süzdürülmeli. Üzerindeki fazla su alındığında daha iyi kızarır ve çıtır çıtır olur.
Çıtır çıtır patates kızartması için soda da kullanılabilir. Bunun için bir kasede soda ve tuzu karıştırın ve patates dilimlerini içine ekleyin. Yarım saat kadar beklettikten sonra patatesleri süzüp kızartın. Soda ile patatesleriniz leziz ve kıtır kıtır olacak.
<br><br>
https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/elma-sirkesi-nasil-yapilir-evde-dogal-elma-sirkesi-yapimi-42074074
Patatesleri dondurarak da kıtır kıtır olmalarını sağlayabilirsiniz. Patateslerinizi dilimlenmiş bir şekilde dondurucuya atın ve dondurucudan çıkarır çıkarmaz kızartmaya başlayın. Daha çıtır olduklarını göreceksiniz.