Osmanlı'da sultanların sofralarında yer alırdı! Marka olma yolunda...
Kütahya'nın Emet ilçesinde üç asırdır keçi peyniri kullanılarak yapılan Emet pidesi lezzetiyle büyük ilgi görüyor.
Türkiye'de sadece Emet ilçesi Eğrigöz dağındaki yaylalarda yetişen, sarıot ve kekik yiyen hayvanların peynirinden yapılan ve özel mayalanan hamur kullanılan Emet pidesi, ilçedeki termal tesislere tatil için 81 ilden gelen vatandaşlar için vazgeçilmez lezzet oluyor.
Emet pidesinin özel olarak yapıldığını ve emek ve sabırla hazırlandığını belirten pide ustası Süleyman Varol, şöyle konuştu:
“Emet pidesi Emet’te yalnızca belli başlı pideci dükkanları tarafından yapılmaktadır. Su, un ve tuz ile hamur yoğurularak pide şekline getirilir. Üstüne bölgeye has lezzeti olan ve özel olarak hazırlanan keçi peyniri ve tereyağı konur ve taş fırında pişirilir. Pişirme süresi ve kıvamı ustanın maharetindedir.”