Nesillerdir devam eden bir gelenek... Özellikle kış aylarında tüketiliyor
Şıra, beyaz toprakla 1 gece mayalanması için bekletiliyor. Kurulan ocaklarda kaynatılarak pekmez haline getiriliyor. Pekmezin yanı sıra yöre tatlısı olarak kışın tüketilen köfter yapılıyor.
Sonbaharın gelmesiyle bağda kalan bütün ürünleri topladıklarını dile getiren Yazgan, “Üzümleri topladık pekmez kaynatmaya başladık. Biz burada pekmez haricinde köfter yapıyoruz. Üzümün suyundan ve içerisine bir miktar nişasta ve un eklenir ve pişirilir. Katılaştıktan sonra doğranır ve üzeri beyazlar pudralanmış gibi ve insanlar keyifle yer. İnsanlar çikolata türü ürünleri tüketiyor ama bu köfter doğal. Bu sene 1 ton civarından köfter üretimi var” dedi.