Selim ONAT
Mutlulukla bir ilgisi var
Açık havada kahvaltının en iyi 10 adresi...
Güne enerjik bir başlangıç yapmak için doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı gibisi yok. Hele de o kahvaltı açık havada yapılıyorsa... Peynirler, zeytinler, ballar, reçeller, menemen, sucuklu yumurta, tost... İşte en iyilerini bulabileceğiniz adresler!
Ev reçellerini mutlaka tadın
POLİNA / İSTANBUL
Şehrin merkezinden uzakta, yeşillerin içinde, bol oksijenli ve huzur dolu bir kahvaltı... Mekân sadece hafta sonları açık. Serpme kahvaltısı oldukça doyurucu. Özellikle ev reçellerini ve puf böreğini mutlaka tadın. Serpme kahvaltı 45 TL. Polonezköy, (0216) 432 31 53.
POLİNA / İSTANBUL
Şehrin merkezinden uzakta, yeşillerin içinde, bol oksijenli ve huzur dolu bir kahvaltı... Mekân sadece hafta sonları açık. Serpme kahvaltısı oldukça doyurucu. Özellikle ev reçellerini ve puf böreğini mutlaka tadın. Serpme kahvaltı 45 TL. Polonezköy, (0216) 432 31 53.
Altı farklı kahvaltı seçeneği
BIG CHEFS / İSTANBUL
Türkiye genelindeki 36 şubesinin içinden denizin üzerindeymiş gibi kahvaltı yapabileceğiniz Tarabya ve Anadoluhisarı şubeleri öne çıkıyor. Mönüde altı farklı kahvaltı seçeneği mevcut. Hafta içi 09.00-12.00 alakart kahvaltı, hafta sonu 09.00-12.30 arası açık büfe kahvaltı var. Kahvaltı seçenekleri 16-67 TL. Tarabya, (0212) 262 70 70.
BIG CHEFS / İSTANBUL
Türkiye genelindeki 36 şubesinin içinden denizin üzerindeymiş gibi kahvaltı yapabileceğiniz Tarabya ve Anadoluhisarı şubeleri öne çıkıyor. Mönüde altı farklı kahvaltı seçeneği mevcut. Hafta içi 09.00-12.00 alakart kahvaltı, hafta sonu 09.00-12.30 arası açık büfe kahvaltı var. Kahvaltı seçenekleri 16-67 TL. Tarabya, (0212) 262 70 70.
Alice Harikalar Diyarında
LA TERRA RESTAURANT / KOCAELİ
Kocaman bir bahçe, meyve ağaçları ve kahvaltı ziyafeti... Salih Seçkin Sevinç mekân için, “Kendinizi ‘Alice Harikalar Diyarında’ gibi hissediyorsunuz” yorumunu yapıyor. 15 çeşitlik serpme kahvaltı 30 TL. Çayırova, (0262) 658 08 33.
LA TERRA RESTAURANT / KOCAELİ
Kocaman bir bahçe, meyve ağaçları ve kahvaltı ziyafeti... Salih Seçkin Sevinç mekân için, “Kendinizi ‘Alice Harikalar Diyarında’ gibi hissediyorsunuz” yorumunu yapıyor. 15 çeşitlik serpme kahvaltı 30 TL. Çayırova, (0262) 658 08 33.
Çocuklara özel kahvaltı
LUPPA / ANKARA
Mönüde; ‘Luppa kahvaltısı’, serpme kahvaltı, çocuklara özel kahvaltı tabağı ve meyveli bir seçenek de var. Menemen ve kaymak gibi lezzetlerin olduğu kahvaltı 37.5 TL. Çayyolu, (0312) 241 42 22.
LUPPA / ANKARA
Mönüde; ‘Luppa kahvaltısı’, serpme kahvaltı, çocuklara özel kahvaltı tabağı ve meyveli bir seçenek de var. Menemen ve kaymak gibi lezzetlerin olduğu kahvaltı 37.5 TL. Çayyolu, (0312) 241 42 22.
Bağ başında kahvaltı keyfi
NONI’S HOUSE / İZMİR
Arka tarafı üzüm bağı olan ferah bir bahçede kır kahvaltısı sunuyorlar. Ege’nin lezzetli zeytinleri, sıcacık ekmekler, peynirler ve doğal ev reçellerinin olduğu doyurucu kahvaltısını cumartesi ve pazar günleri 09.00-19.00 arası tadabilirsiniz. Serpme kahvaltı 35 TL. Çeşme, (0532) 418 47 01.
NONI’S HOUSE / İZMİR
Arka tarafı üzüm bağı olan ferah bir bahçede kır kahvaltısı sunuyorlar. Ege’nin lezzetli zeytinleri, sıcacık ekmekler, peynirler ve doğal ev reçellerinin olduğu doyurucu kahvaltısını cumartesi ve pazar günleri 09.00-19.00 arası tadabilirsiniz. Serpme kahvaltı 35 TL. Çeşme, (0532) 418 47 01.
Pişisi çok lezzetli
ANTİKKÖY / İSTANBUL
Sadece yeşil alanıyla değil, mini hayvanat bahçesiyle de ilgi görüyor. Hafta içi kahvaltı tabağı, hafta sonuysa açık büfe kahvaltıyla hizmet veriyorlar. Sahrap Soysal, “Pişisi çok lezzetli” diyor. Açık büfe kahvaltı 48 TL. Çatalca, (0212) 789 61 24.
ANTİKKÖY / İSTANBUL
Sadece yeşil alanıyla değil, mini hayvanat bahçesiyle de ilgi görüyor. Hafta içi kahvaltı tabağı, hafta sonuysa açık büfe kahvaltıyla hizmet veriyorlar. Sahrap Soysal, “Pişisi çok lezzetli” diyor. Açık büfe kahvaltı 48 TL. Çatalca, (0212) 789 61 24.
GURME, GEZGİN, YEME-İÇME KÜLTÜRÜ YAZARI, TV PROGRAMCISI, REHBER, BLOGGER VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Mehmet Yaşin - Hürriyet yazarı, gezgin, gurme
Sahrap Soysal - Hürriyet yemek yazarı
Ferit Özkaşıkcı - GastroFests Genel Yayın Yönetmeni
Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi
Dilara Koçak - Beslenme uzmanı
Müge Akgün - Hürriyet yeme-içme kültürü yazarı
Saffet Emre Tonguç - Hürriyet Seyahat yazarı, rehber
Aynur Tartan - Hürriyet Cumartesi yazarı, TV programcısı
Ediz Pekinli - Time Out İstanbul editörü
Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu
Mehmet Yaşin - Hürriyet yazarı, gezgin, gurme
Sahrap Soysal - Hürriyet yemek yazarı
Ferit Özkaşıkcı - GastroFests Genel Yayın Yönetmeni
Erdal İpekeşen - Doğan Burda Ankara Temsilcisi
Dilara Koçak - Beslenme uzmanı
Müge Akgün - Hürriyet yeme-içme kültürü yazarı
Saffet Emre Tonguç - Hürriyet Seyahat yazarı, rehber
Aynur Tartan - Hürriyet Cumartesi yazarı, TV programcısı
Ediz Pekinli - Time Out İstanbul editörü
Salih Seçkin Sevinç - Harbiyiyorum.com kurucusu