Lezzet düşkünleri, Azeri mutfağının bağımlısı olacaksınız!
Farklı pişirme tekniklerini lezzetli baharatlarla buluşturan Azeri mutfağı denemeye değer. İşte Azeri mutfağının öne çıkan yemekleri...
Ortadoğu, Hint, Türk ve İran mutfaklarından etkilenerek ortaya çıkan Azeri mutfağı et ve hamur işi yemeklerinin yanında sebze türlerinin de yer aldığı zengin bir yemek kültürüne sahip. Değişik pişirme teknikleri ile yapılan yemeklerden baharat da eksik olmuyor. İşte Azeri mutfağının öne çıkan lezzetleri…
Fetir
Köylerde yaygın olarak yapılan fetir, bazlama ile aynı özelliklere sahip. Fetir hemen hemen her türlü et yemeği yanında ekmek olarak harika bir eşlikçi olarak Azerbaycan'da karşınıza çıkabilir.
Köylerde yaygın olarak yapılan fetir, bazlama ile aynı özelliklere sahip. Fetir hemen hemen her türlü et yemeği yanında ekmek olarak harika bir eşlikçi olarak Azerbaycan'da karşınıza çıkabilir.
Hazar Salatası
Marul, domates, havuç, patates ve mevsim yeşilliklerinin ekşi sosla buluşması ile yapılan salatanın üzerine kızarmış mersin balığı eklenir ve tadına doyulmaz bir tarif olarak sofralardaki yerini bulur.
Marul, domates, havuç, patates ve mevsim yeşilliklerinin ekşi sosla buluşması ile yapılan salatanın üzerine kızarmış mersin balığı eklenir ve tadına doyulmaz bir tarif olarak sofralardaki yerini bulur.
Dovğa
Yoğurt veya kefirle yapılabilen Dovğa çorbasına pirinç, soğan, ıspanak, dereotu, nane ve koyun eti de ekleniyor. Dovğa hem sıcak hem de soğuk yenebilen yöresel bir Azeri yemeği.
Yoğurt veya kefirle yapılabilen Dovğa çorbasına pirinç, soğan, ıspanak, dereotu, nane ve koyun eti de ekleniyor. Dovğa hem sıcak hem de soğuk yenebilen yöresel bir Azeri yemeği.
Şah pilavı
İncecik ve yumuşacık bir hamurun içine doldurulan; pirinç, kayısı, kuzu eti, kestane ve kuru eriğin fırında pişip iyice helmelenmesi ile meydana gelen şah pilavı, Azeri mutfağının mutlaka denenmesi gereken lezzetlerinden. Evde yapımı oldukça zahmetli olan pilav, tek bir ana yemek olarak yendiğinde bile oldukça doyurucu.
İncecik ve yumuşacık bir hamurun içine doldurulan; pirinç, kayısı, kuzu eti, kestane ve kuru eriğin fırında pişip iyice helmelenmesi ile meydana gelen şah pilavı, Azeri mutfağının mutlaka denenmesi gereken lezzetlerinden. Evde yapımı oldukça zahmetli olan pilav, tek bir ana yemek olarak yendiğinde bile oldukça doyurucu.
Fisincan Pilavı
Azeri mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan Fisincan pilavı, basmati pirinç, zerdeçal, safran, erik marmeladı ve erik pestili gibi malzemelerin bir araya geldiği eşsiz bir yemek. Fisincan pilavı ayrı sunulan top köftelerle birlikte damaklara layık bir hal alıyor.
Azeri mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan Fisincan pilavı, basmati pirinç, zerdeçal, safran, erik marmeladı ve erik pestili gibi malzemelerin bir araya geldiği eşsiz bir yemek. Fisincan pilavı ayrı sunulan top köftelerle birlikte damaklara layık bir hal alıyor.