Fotoğraflar: iStock
Kuvertür çikolata nedir, yenir mi? İşte kuvertür çikolata kullanımı ve farkları
Diğer çikolata çeşitlerine göre daha yüksek oranda kakao yağı içeren kuvertür çikolata içeriği denediyle daha sağlıklıdır. Ayrıca daha parlaktır ve tariflere kremsi, yumuşak bir tat verir. Peki son dönemlerde tercih edilen ve merak uyandıran kuverüt çikolata nedir, nasıl kullanılır? İşte kuvertür çikolata ile yapılan tarifler...
Yüksek kakao yağı içermesi nedeniyle kuvertür çikolata mutfaklardaki popülerliğini koruyor. Belirli standartlarda üretilen kuvertür çikolata nedir, nerelerde merak ediliyor. İşte kuvertür çikolata kullanımı ve hakkında merak eilenler...
Kuvertür, belirli bir sınıftaki yüksek kaliteli çikolataya verilen isimdir. Tüm çikolatalar aynı temel bileşenlerin çoğunu içerir: kakao katıları, kakao yağı , şeker ve belki de vanilya, soya lesitini veya süt tozu gibi katkı maddeleri.
Kuvertür çikolata nasıl kullanılır?
Kuvertür çikolata genellikle temperlenerek ve çikolata kaplı tariflerde kullanılır. Daha yüksek oranda kakao yağı içerdiğinden, kek veya kek gibi eritilmiş çikolata gerektiren tariflerde farklı kullanılabilir.
Kuvertür çikolata ile normal çikolata arasındaki fark nedir?
Kuvertür çikolata, hamur işleri ve diğer şekerlemeleri yapmak için kullanılan bir çikolata türüdür. Normal çikolata ile kuvertür arasındaki fark, kuvertürde daha yüksek oranda kakao yağı bulunmasıdır.
Kuvertür, normal çikolatadan daha fazla kakao yağı içerir. Her ikisi de yemek için gayet iyi, ancak kuvertür çikolata ağızda zengin ve tereyağlı bir his bırakabilir.